Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Andrei Corlan, a afirmat, joi, la Tulcea, că a fost finalizată cea mai amplă acţiune pe perioada prohibiţiei de combatere a fenomenului de braconaj, fiind obţinute ”rezultate interesante” care arată amploarea fenimenului. Împreună cu Ministerul Mediului, Garda Naţionalăm de Mediu anunţă că are o preocupare constantă ca Delta Dunării să nu devină o groapă de gunoi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Garda Naţională de Mediu a finalizat cea mai amplă acţiune pe perioada prohibiţiei de combatere a fenomenului de braconaj. Rezultatele sunt interesante pentru Garda Naţională de Mediu, dar sunt totodată problematice pentru ceea ce exprimă, în sensul în care Garda Naţională de Mediu, la finalizarea acestei acţiuni pe data de 9 iunie, a confiscat peste 24 de kilometri, o distanţă pe care o maşină parcurge în 20 de minute, de setci, respectiv utilaje folosite în fenomenul braconajului. Am confiscat o jumătate de tonă de peşte care era deţinut ilegal. Totodată am verificat peste 1.300 de autovehicule care conţineau unele dintre ele peşte. Cele care nu deţineau documente au fost confiscate”, a declarat, joi, la Tulcea, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Andrei Corlan.

Acesta a precizat că au fost confiscate patru autovehicule şi trei ambarcaţiuni cu tot cu motor.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

De asemenea, Corlan anunţă că Garda Naţională de Mediu continuă aceste activităţi.

”Şi săptămâna trecută, în Delta, în doar patru zile am aplicat sancţiuni de jumătate de milioane de lei, aspecte care denotă faptul că este important să ne aplicăm asupra acestui subiect (...) Din discuţiile cu domnul ministru am stabilit că Delta Dunării este o preocupare constantă atât a Ministerului Mediului cât şi a acţiunilor Gărzii Naţionale de mediu, astfel încât o bijuterie de patrimoniu cum este Delta Dunării să nu cumva să devină o groapă de gunoi”, a mai transmis comisarul general al Gărzii de Mediu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.