Pe piaţă vor apărea, în următorii ani, peste 100.000 de locuinţe noi, mai scumpe cu până la 20 la sută, arată o analiză realizată de platforma de ansambluri rezidenţiale Directimo. Mai mult de jumătate dintre aceste locuinţe provin de la top 15 dezvoltatori, care vor să construiască peste 50.000 de locuinţe în 22 de ansambluri rezidenţiale.
Potrivit analizei Directimo.ro, care a inclus un număr de peste 300 de ansambluri rezidenţiale, preţurile solicitate pentru locuinţele noi din Bucureşti au crescut cu până la 10-20 la sută în primul semestru al anului 2017, în special zonele de centru, nord şi vest, după o perioadă de aproximativ cinci ani de stabilizare şi creşteri moderate, iar în Capitală sunt aşteptate să apară peste 100.000 de locuinţe noi de vânzare.
”În primul semestru al anului 2017 am observat o creştere medie de 10-20% a preţurilor solicitate, în special în zonele de centru, nord şi vest. Principalul motiv al creşterii preţurilor este determinat de oferta redusă disponibilă efectiv pe piaţă, din cauza dificultăţilor întâmpinate de dezvoltatori pentru obţinerea autorizaţiilor.” spune Matei Maloş, co-fondator Directimo.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Directimo arată că cei mai mari 15 dezvoltatori au în plan să construiască, în următorii ani, 54.450 de apartamente în Capitală din totalul de peste 100.000 estimat.
„Top 15 dezvoltatori reprezintă un clasament reflectat de numărul total de unităţi aflat în dezvoltare şi este dominat de dezvoltatorii români cu 24.950 de apartamente. Aceştia au acumulat experienţă faţă de anii anteriori şi au reuşit să găsească formule de success pentru asociere. Un exemplu este cel realizat pentru ansamblul Metalurgiei Residence, cel mai important proiect din zona de Sud”, explică reprezentanţii Directimo.ro.
Astfel, cele 54.450 de apartamente sunt distribuite în 22 de ansambluri rezidenţiale. Dintre acestea, 2.900 de apartamente sunt în zona de est, 11.000 în sud, iar restul de 40.600 de locuinţe sunt disponibile în vestul şi nordul Capitalei.
Un clasament separat, pe segmentul premium şi luxury, este dominat detaşat tot de dezvoltatori români. One United dezvoltă aproximativ 1.000 de apartamente în 7 proiecte în diferite stadii, utilizând o structură sofisticată de finanţare, preponderent prin investitori privaţi.
„Poziţionarea proiectelor rezidenţiale reconfirmă trendul adoptat de către dezvoltatori de a construi în apropierea clădirilor de birouri, care sunt de asemenea concentrate în zona de Nord şi Vest”, mai explică Directimo.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.