Amenzi de 77.000 de lei, date de Protecţia Consumatorilor după controale la unităţi de cazare şi catering pentru persoane aflate în carantină în judeţul Vâlcea - FOTO
Amenzi de 77.000 de lei, date de Protecţia Consumatorilor după controale la unităţi de cazare şi catering pentru persoane aflate în carantină în judeţul Vâlcea - FOTO
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dat amenzi de 77.000 de lei în urma unor controale la unităţi care asigură cazarea şi hrana în sistem catering pentru persoanele aflate în carantină în judeţul Vâlcea. În cazul unei pensiuni, s-a dispus oprirea temporară a activităţii pentru o perioadă de până la şase luni, iar la o alta - oprirea temporară de la utilizare a camerelor unde au fost constatate probleme.
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a continuat, joi, în judeţul Vâlcea, verificările în cadrul campaniei de control privind modul în care comercianţii îndeplinesc prevederile Ordonanţelor militare menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, precum şi felul în care respectă drepturile consumatorilor.
Astfel, sub coordonarea preşedintelui ANPC, Eduardt Cozminschi, echipele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vâlcea au făcut controale la unităţile care asigură cazare şi catering pentru persoanele aflate în carantină instituţionalizată, în acest judeţ.
"În urma acţiunilor desfăşurate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 77.000 lei, fiind verificate următoarele locaţii: Pensiunea Supca (însoţită de măsura complementară a opririi de la utilizare a camerelor care prezintă nereguli până la remedierea deficienţelor), Pensiunea Bulevard, Pensiunea VFM (împreună cu măsura complementară de oprirea a activităţii până la şase luni), precum şi firma de catering SC Cinecitta SRL", a anunţat ANPC.
Abaterile constatate se referă la nerespectarea condiţiilor de depozitare a alimentelor; folosirea de materii prime cu durata valabilităţii depăşită sau care nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare; schimbarea stării termice a produselor; în spaţiile de pregătire a preparatelor culinare se utilizau ustensile depreciate, iar condiţiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereţi cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.