Garda de Mediu Constanţa a dat amenzi în valoare totală de 120.000 de lei în urma unor controale la cinci cariere de piatră din zona Sibioara - Mihail Kogalniceanu. Într-unul din cazuri, a fost dispusă suspendarea activităţii până la obţinerea autorizaţiei de mediu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Garda de Mediu Constanţa arată, într-un comunicat de presă transmis vineri, că a făcut un control planificat la două cariere din zona Sibioara, fiecare operator fiind amendat cu 15.000 de lei pentru neluarea măsurilor de limitare a emisiilor de poluanţi în atmosferă.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
”S-a constatat că din activităţile desfăşurate, precum şi din traficul auto pe drumurile tehnologice, se generează emisii de praf antrenate eolian în zonele de locuit sau pe drumurile comunale şi terenurile adiacente”, explică sursa citată.
 
Controlul s-a extins la alte trei cariere din zona Sibioara-Mihail Kogalniceanu, fiind sanctionaţi titularii de activitate pentru neconformităţile constatate. Prin urmare, alte doua societăţi au fost amendate cu câte 15.000 de lei pentru poluarea atmosferei cu praf, iar a treia a fost sancţionată cu amendă de 60.000 de lei şi suspendarea activităţii până la obţinerea autorizaţiei de mediu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.