Alte 15 containere cu deşeuri sosite din Germania pentru o firmă din Prahova au fost controlate, joi, de către autorităţi în Portul Constanţa Sud Agigea, şeful Gărzii de Mediu Constanţa, Steluţa Popescu, precizând că în respectivele containere sunt deşeuri periculoase care au fost stopate să intre în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Reprezentantul Gărzii de Coastă, Petrişor Irimia, a declarat că, joi, au fost deschise noi containere care sosiseră din Germania pentru o firmă din judeţul Prahova. 
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
"O echipă formată din poliţişti de frontieră, lucrători din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, inclusiv la această acţiune au participat doi ofiţeri din cadrul Agenţiei Frontex. S-a deschis un container în care sunt deşeuri. Nu sunt deşeuri verzi. Ce înseamnă deşeurile verzi? Sunt acele deşeuri selectate, de lemn, fier, plastic, hârtie şi toate celelalte. Aici este o amestecătură. Sunt deşeuri care nu pot fi utilizate. Se vor face cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în care la finalul lucrărilor se vor împacheta aceste deşeuri, se vor include în container şi se vor returna ţării de unde au venit, respectiv Germania. Societatea care a făcut importul este una din judeţul Prahova”, a explicat Petrişor Irimia. 
 
El a menţionat că în total din Germania au venit 90 de containere în Portul Constanţa, toate pentru aceeaşi societate. 
 
"Acţiunea a început din 7 mai, în total până în momentul de faţă cu cele 15 containere care se vor deschide sunt 65 de containere dintr-un lot de 90 de containere pentru aceeaşi societate importatoare din România”, a explicat reprezentantul Gărzii de Coastă. 
 
Şeful Gărzii de Mediu Constanţa, Steluţa Popescu, a declarat, la desfacerea containerelor, că în acestea se află componente periculoase care au fost stopate să intre în ţară. 
 
"Suntem aici de două săptămâni şi controlăm containerele cu deşeuri. Din lotul de 90 de containere venite din Germania sunt deşeuri tocătură de echipamente electrice-electronice, cu componente periculoase şi le-am stopat să intre în ţară, ele trebuiau să ajungă la o firmă din Ploieşti. În cauza este şi un dosar de cercetare penală. (…) Aceste deşeuri ar fi ajuns pe la gropile noastre de gunoi, posibil se incinerau pe terenuri, pe câmpuri ceea ce ar fi fost foarte nociv pentru noi, pentru mediu. Şi noi avem deşeurile noastre în ţară pe care încercăm să le gestionăm atât cât trebuie mai bine”, a precizat Steluţa Popescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.