Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu a anunţat că va porni într-o nouă expediţie, pentru a cuceri cel de-al unsprezecelea din cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri. Colibăşanu va încerca o ascensiune pe Gasherbrum II (8.035 m) din Karakorum, Pakistan. Până în prezent, Colibăşanu a urcat pe 10 vârfuri de peste 8.000 de metri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pornesc către o nouă provocare – voi încerca o ascensiune pe Gasherbrum II (8.035 m) din Karakorum, Pakistan. Expediţia face parte din proiectul meu de a atinge cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri ale planetei”, a anuntat Horia Colibăşanu.

Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu a urcat anul trecut pe vârful Broad Peak, de 8.051 de metri, acesta fiind cel de-al zecelea vârf de peste 8.000 de metri pe care l-a atins.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

De-a lungul carierei, Horia Colibăşanu a participat la 24 de expediţii internaţionale, fiind românul cu cele mai mari performanţe în alpinismul de altitudine, cu zece “optmiari” urcaţi. Este în continuare singurul român care a ajuns pe K2 şi Dhaulagiri, doi dintre cei mai periculoşi cinci munţi din lume. A fost distins cu medalia de aur pentru Merit Sportiv din partea guvernului Navarrei şi cu “Spirit of Mountaineering” (Piolets d’Or, 2009) din partea British Alpine Club, cel mai vechi club montan din lume.

 În 2017 a primit cea mai importantă distincţie pe care o poate acorda preşedintele României: Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler. De asemenea, este cetăţean de onoare al oraşelor Timişoara şi Slatina.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.