Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete a declarat, în cadrul unei vizite în Emiratele Arabe Unite, că digitalizarea sistemului sanitar din România are nevoie de un efort integrat şi continuu. ”Asigurarea unor sisteme de comunicaţii complexe, integrarea soluţiilor digitale de la nivelul spitalelor şi conectarea ambulatoriilor de specialitate direct cu pacientul sunt liniile de dezvoltare integrată pe care le urmărim”, a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alexandru Rogobete a participat la o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, dedicată soluţiilor de digitalizare ale sistemului de sănătate din România, la discuţii participând reprezentanţi ai International Holding Company (IHC) şi experţi în sănătate şi digitalizare din Abu Dhabi. Discuţiile s-au concentrat pe integrarea soluţiilor digitale avansate pentru a îmbunătăţi eficienţa, accesibilitatea şi calitatea serviciilor de sănătate.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
”Digitalizarea sistemului sanitar din România are nevoie de un efort integrat şi continuu. Asigurarea unor sisteme de comunicaţii complexe, integrarea soluţiilor digitale de la nivelul spitalelor şi conectarea ambulatoriilor de specialitate direct cu pacientul sunt liniile de dezvoltare integrată pe care le urmărim. De asemenea, monitorizarea continuă, la distanţă, prin sisteme de telemedicină, va creşte substanţial accesul pacienţilor la servicii medicale şi la obţinerea unui diagnostic cât mai rapid”, a declarat Rogobete.
 
Principalele discuţii tehnice s-au bazat pe identificarea celor mai potrivite soluţii digitale şi de arhitectură IT pentru: realizarea sistemului naţional de telemedicină care va avea ca scop creşterea accesului la servicii medicale la distanţă, posibilitatea de tele-interpretare a imaginilor RMN şi CT, conectarea medicilor de familie cu ambulatoriile de specialitate pentru interpretarea rapidă a investigaţiilor de tip EKG şi de ultrasonografie; optimizarea fluxului medical la nivelul ambulatoriilor de specialitate; digitalizarea serviciilor de ambulanţă din subordinea Ministerului Sănătăţii; realizarea unui sistem naţional de prevenţie şi de monitorizare continuă a investiţiilor în sănătate.
 
Alte discuţii au stat la baza unui nou Parteneriat Public-Privat cu cel mai mare holding de investiţii din Emiratele Arabe Unite. International Holding Company (IHC), cu sediul în Abu Dhabi, este una dintre cele mai valoroase companii de tip holding listate în regiunea MENA, cu o capitalizare de piaţă de aproximativ 300 de miliarde de dolari.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.