Debitul Dunării la intrarea în ţară este de 6100 mc/s duminică, în creştere faţă de ziuia precedentă. Săptămâna viitoare este estimat un nivel de 8300 mc/s, de peste două ori mai mare decât media multianuală a lunii septembrie, conform datelor transmise de Administraţia Naţională ”Apele Române” (ANAR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Astăzi debitul Dunării la intrarea în ţară este de 6100, în creştere faţă de ziua precedentă. Valoarea maximă a viiturii s-a înregistrat în data de 21 septembrie, la Budapesta, debitul maxim fiind de 8200 mc/s”, anunţă Administraţia Naţională ”Apele Române” duminică, într-o postare pe Facebook.

În aceste condiţii, conform informaţiilor suplimentare primite de la autorităţile din Serbia, atenuarea viiturii în zonele natural inundabile, în amonte de Bogojevo, va fi mult mai mare decât în condiţiile anterioare, ceea ce va determina debite maxime semnificativ mai mici la intrarea în ţară, secţiunea Baziaş, precizează ANAR.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Conform situaţiei debitelor şi nivelurilor în intervalul 20.09.2024, ora 07.00 – 21.09.2024, ora 07.00, debitul Dunării la intrarea în ţară, secţiunea Baziaş, a fost în creştere, având valoarea de 5700 m3/s, peste media multianuală a lunii septembrie, care este de 3800 m3/s..
În aval de Porţile de Fier debitele au fost ȋn creştere pe sectorul Gruia – Galaţi şi în scădere pe sectorul Isaccea – Tulcea.

În ceea ce priveşte prognoza debitelor şi nivelurilor în intervalul 21.09.2024, ora 07.00 – 28.09.2024, ora 07.00, debitul la intrarea în ţară, pe secţiunea Baziaş,  va fi în creştere până la valoarea de 8300 m3/s, situându-se peste media multianuală a lunii septembrie (3800 m3/s).

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere.

Estimări anterioare indicau că viitura de pe Dunăre va intra în România în jurul datelor de 28-29 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.