Administraţia Naţională “Apele Române” (ANAR) a controlat operatorii de plajă de pe litoral şi a reamintit acestora că trebuie să asigure accesul liber la plajă şi libera circulaţie a persoanelor în spaţiul respectiv. De asemenea, echipele de control au dat amenzi de 2.000 de lei pentru circulaţia cu ATV-ul pe plajă.
Administraţia Naţională “Apele Române” a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că în perioada 26 iunie -2 iulie, de la Năvodari la Vama Veche, şase echipe de inspectori ai Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral şi de la nivelul altor Administraţii Bazinale de Apă, formate din peste 20 de angajaţi, au controlat mai mulţi operatori de plajă, dar şi modul de respectare a regulilor de utilizare a plajelor şi a apelor din zona costieră de către persoane private.
“Astfel, au fost aplicate amenzi în valoare de 2000 de lei pentru circulaţia cu autovehicule (de tip ATV) pe plaje, conform prevederilor legale din OUG nr. 202/2002 (actualizata) privind gospodărirea integrată a zonei costiere. De asemenea, atragem atenţia asupra faptului că operatorii de plajă trebuie să asigure accesul liber pe plajă şi libera circulaţie a persoanelor în spaţiul plajei. Astfel, suprafaţa sectorului/subsectorului de plajă folosită pentru închirierea şezlongurilor şi umbrelelor în suport fix trebuie să fie maximum 70% din suprafaţa totală închiriată, diferenţa reprezentând-o zona destinată plajei pe nisip. La dimensionare nu se vor lua în calcul spaţiile destinate amplasării altor dotări de pe plajă”, se arată în comunicat.
Evenimente
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Sursa citată a menţionat că circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, diguri şi faleze, cu excepţia locurilor anume destinate în acest scop sau pentru intervenţii operative este strict interzisă, conform legislaţiei în vigoare, iar în caz contrar, pot fi aplicate amenzi între 35.000 - 40.000 lei.
ANAR a menţionat că alte obligaţii importante ale operatorilor de plajă sunt: să amplaseze grupuri sanitare; să amplaseze coşuri de gunoi pentru colectarea a deşeurilor; să nu permită camparea; să nu permită focul deschis pe plajă; să colecteze algele în grămezi în cazul producerii unui fenomen minor de înflorire algală şi să degajeze linia ţărmului; să monteze panouri cu instrucţiuni de utilizare a plajei, a zonei şi a apei de îmbăiere.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.