Administraţia Naţională “Apele Române” anunţă că încă 11 subsectoare de plajă din Mamaia şi Vama Veche au fost închiriate, iar nivelul total al chiriei este mai mare cu peste 32% faţă de valoarea de pornire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
“Încă 11 subsectoare de plajă, din Mamaia şi Vama Veche, au fost atribuite odată cu încheierea Etapei a III-a procedurii de închiriere derulate în baza Ordonanţei nr. 8 /2023. Nivelul total al chiriei stabilit prin procedura recent încheiată este cu peste 32% mai mare decât valoarea de pornire”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale “Apele Române”. 
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Sursa citată menţionează că prin licitaţiile derulate în Etapa I au fost atribuite 62 de subsectoare, fiind semnate contractele de închiriere pentru 60 dintre acestea, iar în etapa II au fost atribuite alte 39 de subsectoare, iar pentru 37 au fost deja semnate contractele. 
 
Potrivit prevederilor legale, 50% din suma încasată reprezintă venit la bugetul de stat, iar diferenţa de 50% se va utiliza în scopuri de investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii de management cantitativ şi calitativ al bazinelor hidrografice ale cursurilor de apă din România, respectiv plaja Mării Negre.
 
“Atragem atenţia asupra faptului că operatorii de plajă trebuie să asigure accesul liber pe plajă şi libera circulaţie a persoanelor în spaţiul plajei. Precizăm că prin noile contracte, operatorii sunt obligaţi să implementeze măsuri ce rezolvă carenţe semnalate de-a lungul timpului de turişti. Spre exemplu, cel mult 70% din suprafaţa de plajă va putea fi folosită pentru închirierea de şezlonguri şi umbrele în suport fix, diferenţa reprezentând o zonă destinată plajei pe nisip, iar operatorul este obligat să instaleze şi toalete ecologice pe suprafaţa atribuită”, a transmis Administraţia Naţională “Apele Române”. 
 
Operatorilor de plajă le revin şi alte obligaţii: să amplaseze grupuri sanitare, să amplaseze coşuri de gunoi pentru colectarea deşeurilor, să nu permită camparea, să nu permită focul deschis pe plajă, să colecteze algele în grămezi în cazul producerii unui fenomen minor de înflorire algală şi să degajeze linia ţărmului, să monteze panouri cu instrucţiuni de utilizare a plajei, a zonei şi a apei de îmbăiere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.