Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC) scoate la concurs 12.075 de locuri pentru admiterea din iulie, dintre care 7.778 de locuri la studii universitare de licenţă şi 4.297 de locuri la studii universitare de master.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Înscrierile candidaţilor au început luni şi se vor încheia sâmbătă, 16 iulie. Taxa de înscriere la licenţă variază între 100 şi 300 de lei, iar taxa anuală de şcolarizare este între 2.000 şi 4.000 de lei. 

Absolvenţii de liceu au la dispoziţie 4.214 locuri la buget şi 3.564 de locuri cu taxă. Dintre locurile fără taxă, 107 locuri sunt alocate pentru absolvenţi de licee din în mediul rural, 30 pentru etnici romi, 30 pentru candidaţi proveniţi din sistemul de protecţie socială şi 15 pentru candidaţi cu cerinţe educaţionale speciale. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Cele mai multe locuri sunt disponibile la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, respectiv 2.098, din care 810 locuri la buget. 

Pentru admiterea la studii universitare de master sunt scoase la concurs în total 2.450 de locuri fără taxă şi 1.847 de locuri cu taxă. 

Conducerea universităţii a motivat perioada scurtă pentru înscrieri prin faptul că a existat şi o perioadă de preînscriere online, care a început încă din 4 aprilie. Preînscrierea a oferit candidaţilor posibilitatea de a se familiariza din timp cu procesul de admitere şi a eliminat necesitatea deplasării până la sediul universităţii pentru depunerea documentelor. 

Oferta de admitere a UAIC pentru anul 2022 cuprinde 207 programe de studii, 83 pentru studii de licenţă şi 124 pentru studii de master. La majoritatea facultăţilor, admiterea pentru studii de licenţă se va realiza exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de bacalaureat. Candidaţii la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport vor susţine o probă sportivă la alegere, care va avea o pondere de 60 la sută în media finală de admitere. 

În cazul Facultăţii de Drept, media examenului de licenţă va avea o pondere de 50 la sută, media anilor de studii 25 la sută şi tot 25 la sută nota obţinută în urma analizei dosarului, pe baza scrisorii de intenţie şi CV. 

Candidaţii români de pretutindeni din Republica Moldova pot studia şi în cadrul extensiunilor UAIC din Bălţi şi Chişinău, unde au la dispoziţie şase programe la studii de licenţă şi patru programe la studii de master. De asemenea, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi organizează, în anul 2022, concurs de admitere şi la filialele din Focşani şi Botoşani. 

Laureaţii olimpiadelor şcolare şi ai concursurilor naţionale şi internaţionale au dreptul să fie admişi, pe locuri finanţate de la buget, fără susţinerea concursului de admitere. 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.