Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat joi că OUG privind măsurile fiscale va fi adoptată vineri şi a lansat un avertisment la adresa marilor companii ca urmare a criticilor la adresa actului normativ, spunându-le să înceteze să mai şantajeze public statul român. El a precizat că ” nu se va întâmpla nimic rău” cu Pilonul II de Pensii, dar a afirmat că explicaţiile despre subiect se dau ”după ce se adoptă ordonanţa”. ”Nu discutăm înainte”, a spus lideru PSD, care a precizat că se mai discută joi seară şi vineri pe această temă la Guvern, căutându-se cea mai buna variantă pentru ca ”să nu se pună problema afectării funcţionării şi existenţei Pilonului II de pensii”. Preşedintele PSD, Liviu Dragea, susţine că, dacă ar fi fost în locul premierului, nu l-ar fi primit pe şeful statului, Klaus Iohannis, în curte, el întrebându-se de ce a mers şeful statului la şedinţa de Guvern. "Ai tupeul să mergi la o şedinţă de Guvern, pur şi simplu, să te autoinviţi, un Guvern pe care tu-l blochezi, adică de luni de zile spune că acest Guvern trebuie să pice, a aşteptat să vadă ce fac războinicii luminii azi în Parlament, s-au făcut de râs şi s-a dus la Guvern să spună că trebuie să colaboreze obligatoriu", afirmă Dragnea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dragnea, despre faptul că Iohannis a mers la şedinţa de Guvern: Eu nu-l primeam în curte. Spune că acest Guvern trebuie să pice, a aşteptat să vadă ce fac războinicii luminii în Parlament, s-au făcut de râs şi s-a dus la Guvern să spună că trebuie să cola

"Se pare că mâine vor adopta. A mai fost nevoie, din câte am înţeles de câteva reglaje în ceea ce priveşte formulările, iar în rest prevederile rămân aceleaşi", a menţionat Dragnea.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

El  răspuns şi criticilor marilor companii referitoare la prevederile actului normativ.

"Am văzut, am citit, am auzit tot felul de reacţii din partea unora sau altora, inclusiv din partea unor companii, mari companii. Eu îi sfătuiesc, îi avertizez să înceteze să mai ameninţe statul român sau să încerce să şantajeze public statul român. Am făcut câteva afirmaţii destul de serioase duminică în cadrul Consiliului Naţional şi nu le-am făcut ca să ne aflăm în treabă. Statul român nu este un sat fără câini şi nu este un stat la cheremul vreunei companii, indiferent că este românească sau străină. Este o ordonanţă care are în vedere o situaţie mai bună din punct de vedere al aprovizionării cu energie, atât pentru economia românească, cât şi pentru cetăţenii români", a declarat Dragnea.

Solicitat să precizeze la ce companii se referă, SDragnea a explicat că este vorba despre "OMV Petrom, care voalat a ameninţat statul român că o să diminueze producţia de gaze".

"Încă o dată spun, cu tot respectul, dar cu toată fermitatea,să înceteze oricine să mai ameninţe statul român!", a ţinut el să adauge.

Întrebat în legătură cu scăderea Bursei ca urmare a măsurilor fiscale anunţate de Guvern, Dragnea a spus că interesul Guvernului este să nu se prăbuşească economia românească.

În ceea ce priveşte Pilonul II de pensii, Liviu Dragnea a declarat: "Nu se va întâmpla nimic rău din câte am înţeles eu. Explicaţiile se dau după ce se adoptă ordonanţa, nu discutăm înainte, dar nu se va întâmpla nimic rău cu Pilonul ll de Pensii"
 
Întrebat în legătură cu posibilitatea retragerii banilor de cătree cei care au cotizat, el a răspuns: "Au rămas să discute guvern astăzi şi mâine dimineaţă să vadă care este cea mai bună variantă prin care fondurile de Pensii să funcţioneze în continuare şi să aibă şi posibilitatea legală să investească acei bani. Este vorba de investiţii care pot aduce profit pentru deponenţii români, ceea ce ne interesează foarte mult, iar în acelaşi timp să nu se pună problema afectării funcţionării şi existenţei Pilonului ll de Pensii.
 
"Vor stabili astăzi sau mâine care sunt cele mai bune prevederi prin care acele societăţi să poată funcţiona în continuare în nişte limite rezonabile, iar cetăţenii să poată  opta dacă vor să mute bani în pilonul de Pensii sau să poată să investească în titluri de stat. Astea sunt variantele de lucru, lucrează în continuare şi ar putea să fie una dintre astea, s-ar putea să nu fie niciuna, cert este că nu mai poate fi păstrat acel procent, acel comision, acea taxă pe care aceste societăţi o pun pe banii pe care deponenţii îi pun în Pilonul ll de Pensii. Eeste vorba de taxă de 2,5% care a fost stabilită la început când a fost înfiinţate aceste societăţi, pentru a se organiza", a adăugat el.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.