Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti, în anul 2017. Decizia instanţei este definitivă. Primarul general Gabriela Firea a declarat, joi seară, că decizia instanţei de a anula hotărârile prin care au fost înfiinţare companiile municipale ale Primăriei Capitalei este ”o eroare de interpretare”. În plus, oficialii Primăriei au transmis că nu vor exista efecte imediate ale acestei decizii a instanţei, comapaniile funcţionând în continuare. Vineri, Gabriela Firea a afirmat că, prin înfiinţarea companiilor municipale, s-a dorit ”stârpirea mafiei din Capitală”, ea anunţând că aşteaptă motivarea instanţei. Firea susţine că nu vor fi desfiinţate societăţile, pentru că au activitate, şi precizează că vor fi folosite toate căile de atac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Firea, despre sentinţa privind înfiinţarea companiilor municipale: Sunt absolut convinsă că este o eroare de interpretare care se va corecta
CITEȘTE ȘI Firea, despre înfiinţarea companiilor municipale: Nu am făcut altceva decât să stârpim mafia din Capitală; nu au cum să fie desfiinţate aceste companii
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

USR Bucureşti a anunţat, joi seară, că instanţa a decis anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale. Consilierii municipali USR au contestat înfiinţarea acestor companii având în vedere că au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, şi nu cu votul a două treimi, aşa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte.

”Instanţa a decis astăzi (joi – n.r.) că toate companiile au fost înfiinţate de Gabriela Firea cu încălcarea legii, aşa cum am spus şi noi încă de anul trecut. Este o veste foarte proastă pentru găştile din Voluntari care îşi văd năruit visul de a pune mâna pe Bucureşti bucată cu bucată. Este, în schimb, o veste foarte bună pentru bucureşteni pentru că aceste companii nu vor mai înghiţi sute de milioane de euro aşa cum au făcut-o până acum. Aceste companii sunt un eşec managerial şi financiar de proporţii pentru care Gabriela Firea trebuie să răspundă. Actualul primar este cel care a girat şi a forţat împotriva legii înfiinţarea acestor Companii. Actualul primar este cel care a dat peste jumătate de miliard de euro către aceste structuri înfiinţate peste noapte. Şi actualul primar trebuie să plătească. Gabriela Firea este singurul vinovat pentru cel mai mai mare dezastru edilitar şi financiar din Bucureşti din ultimii 30 de ani. Am avertizat de fiecare dată că legea este încălcată şi i-am cerut Gabrielei Firea să nu se aventureze într-un astfel de experiment. Din păcate, nu a ascultat şi a împins oraşul şi banul public într-o groapă de unde vom ieşi foarte greu”, a declarat Roxana Wring, preşedinte USR Bucureşti. 

Potrivit reprezentanţilor USR Bucureşti, ”companiile Gabrielei Firea ar fi putut deveni 22 de «tel-drumuri» nu mai mici, ci chiar mai mari decât cunoscuta companie din Teleorman”.

”Dacă instanţa nu ar fi pus stop acestei ilegalităţi în formă continuată, o majoritate simplă PSD-ALDE ar fi putut să vândă pe nimic aceste companii unor indivizi bine conectaţi la camarila Gabrielei Firea. Am fi putut vedea cum cele 500 de milioane de euro ajung după o schemă deja consacrată în buzunarele unor indivizi care nu au nicio legătură cu binele şi cu interesul public. Din fericire, acest risc nu mai există. Instanţa a decis că toate companiile sunt înfiinţate ilegal, ceea ce înseamnă că banii bucureştenilor trebuie să se întoarcă la bugetul Capitalei”, a declarat, la rândul său, Ana Ciceală, consilier municipal şi semnatar al acţiunii în instanţă.

În 19 octombrie, Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea formulată de consilierii generali USR împotriva Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti si SC Ciclop SA, prin care s-a solicitat suspendarea hotărârilor de înfiinţare a celor 22 de companii municipale.

Consilierii generali ai municipiului Bucureşti şi-au dat, în februarie 2017, acordul de principiu pentru înfiinţarea unor societăţi comerciale proprii care să se ocupe de furnizarea energiei electrice şi termice, iluminatul public, administrarea spitalelor, construirea de baze sportive şi terenuri de sport, promovarea oraşului, administrarea parcurilor, pază, consolidarea clădirilor cu risc seismic, administrarea spaţiilor publicitare, dar şi a unui dispecerat de taxi.

Consilierii din partea PNL şi USR au votat împotriva înfiinţării societăţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.