Curtea Constituţională a avut, miercuri, pe ordinea de zi, sesizarea făcută de Anca Dragu, de la USR, cu privire la schimbarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului, în urma ruperii coaliţiei de guvernare PNL-USR. Sesizarea a fost respinsă, astfel că revocarea Ancăi Dragu de la şefia Senatului este constituţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE - „Curtea Constituţională, în cadrul controlului hotărârilor Parlamentului, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, sesizarea formulată de Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România din Senat şi a constatat că este constituţională Hotărârea Senatului nr.131/2021 pentru revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a doamnei senator Anca Dana Dragu”, arată comunicatul de presă al CCR, care precizează că decizia este definitivă şi general obligatorie.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Anca Dragu a fost schimbată din funcţie, prin votul plenul Senatului, pe 23 noiembrie. Noua majoritate PNL-PSD-UDMR a votat revocarea acesteia din funcţie şi numirea luli Florin Cîţu în fruntea Senatului. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Anca Dragu afirma, după vot, că decizia revocării sale din funcţie este una nemotivată, deoarece de-a lungul mandatului de 11 luni nu a existat vreo abatere gravă sau încălcare a Constituţiei.

Ea mai spunea că în Regulamentul de funcţionare al Senatului există un vid legislativ, necorectat de 16 ani, după ce CCR a declarat neconstituţionale două prevederi care făceau posibilă suspendarea sau demiterea preşedintelui Senatului, ca o sancţiune juridică sau politică. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.