Camera Deputaţilor a înlocuit formularea "educaţie sexuală" din Legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului cu "educaţie sanitară", astfel încât în şcoli se vor desfăşura, cu acordul părinţilor, programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv ”educaţie sanitară”. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. Reprezentanţii USR spun că deputaţii prezenţi au votat pentru menţinerea formulei "educaţie sexuală", care nu a trecut însă. şi Nicuşor Dan, care spunea că va vota această lege, nu a fost prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Camera Deputaţilor a dezbătut miercuri proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului (PL-x 457/2019),  adoptat de Senat. Acesta a fost adoptat, însă formularea  referitoare la desfăşurarea în şcoli a unor programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie sexuală, a fost înlocuită cu programe de educaţie pentru viaţa inclusiv educaţie sanitară, cu acordul părinţilor.

Camera Deputaţilor este camera decizională în acest caz.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Potrivit lui Alin Apostol, reprezentant al USR, deputaţii formaţiunii au votat pentru amendamentul care includea formularea "educaţie sexuală".

"Astăzi toţi deputaţii USR prezenţi au votat pentru amendamentul: «educaţie sexuală» în şcoli care din păcate nu a trecut şi a rămas în lege doar «educaţie sanitară»", a scris el pe Facebook.

Apostol a spus, răspunzând unei întrebări, că Nicuşor Dan nu a fost prezent la vot, fiind singurul care a lipsit din grupul parlamentar al USR.

Nicuşor Dan spunea, marţi seară, la Digi 24, că va vota această lege.

"Legea asta are multe nuanţe. Eu voi vota pentru această lege. Noi, ca societate avem o problemă mare a tinerelor rămase însărcinate, iar asta este un răspuns la această problemă. Bineînţeles că există foarte multe discuţii de nuanţe, despre vârstă, despre când să se facă asta, dar, în esenţă, da. Este o chestiune care ţine de educaţia unei societăţi”, afirma el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.