Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susţine că anchetarea alegerilor prezidenţiale din 2009 de către o comisie parlamentară este ”o fumigenă” menită să acopere preocuparea PSD-ALDE pentru controlul asupra justiţiei şi ”lipsa cronică de capacitate administrativă” a guvernului Grindeanu şi anunţă, din nou, că parlamentarii liberali vor vota împotriva constituirii comisiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Dacă nu am avea certitudinea că e o fumigenă menită să acopere preocuparea PSD-ALDE pentru controlul asupra justiţiei şi lipsa cronică de capacitate administrativă a guvernului Grindeanu, am fi votat pentru constituirea comisiei de anchetă pentru alegerile din 2009. Dacă ne uităm la lista suspecţilor  de pactizare cu inamicul la alegerile din 2009, e o listă populată generos cu pesedisti: Maior, Ghiţă, Ponta, Oprea, Onţanu şi lista poate continua. Cât despre relaţiile notorii ale domnilor Dragnea şi Tăriceanu cu serviciile secrete, nu are rost să mai vorbim. Sunt relatate chiar de pesedişti. Nu dl. Dragnea ducea ca plocon la un celebru general zeci de sticle cu vin scump cu nume de compoziţie muzicală?”, a scris Raluca Turcan pe Facbook.

Şefa liberalilor susţine că s-ar putea ca această comisie de anchetă să dezvăluie tocmai aplecarea cronică spre trădare a PSD.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Sunt sigură că veţi fi de acord cu mine când spun că până la urmă, două rânduri de alegeri şi două referendumuri de suspendare nu se puteau câştiga decât cu foarte mulţi trădători de la PSD. Iar asta o ştiu bine şi Victor Ponta şi Liviu Dragnea, pe care s-ar putea să îi unească un extraordinar blat la alegerile din 2009. Până una alta, încercarea de constituire a Comisiei a fost retrimisă la Comisia juridică. S-a speriat oare PSD de ceea ce s-ar putea afla?”, a mai scris Turcan.
 
Proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009 a fost retrimis la Comisiile juridice pentru a clarifica care sunt obiectivele acesteia, în condiţiile în care Parchetul a deschisă o anchetă, solicitarea liderului grupului PSD, Marcel Ciolacu fiind aprobată cu 278 voturi „pentru” şi 17 „împotrivă”.
 
„Ţinând cont de faptul că în data de 20 aprilie 2017 s-a înaintat Biroului Permanent Reunit constituirea comisiei speciale de anchetă, având anumite obiective (...), iar în data de 24 aprilie, Parchetul de pe lângă ÎCCJ, în comunicatul său a solicitat o anchetă in rem conform existenţei unei suspiciuni în procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autorităţi publice şi persoane, altele decât cele prevăzute de lege, vă propun retrimiterea raportului la Comisiile juridice reunite privind clarificarea obiectivelor comisiei de anchetă”, a afirmat Marcel Ciolacu, de la tribuna plenului. 

Comisiile juridice reunite au decis, marţi, să adopte un amendament la proiectul de Hotărâre privind înfiinţarea comisiei de anchetă pe tema alegerilor prezidenţiale din 2009, prin care să elimine din sfera competenţelor faptele anchetate de Parchet în acest caz, respectiv abuzul în serviciu şi falsificarea documentelor electorale. 

Parchetul instanţei supreme a deschis dosar penal privind alegerile prezidenţiale din 2009 şi face cercetări pentru abuz în serviciu şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, ancheta fiind începută după informaţiile făcute publice de Dan Andronic.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.