Europarlamentarul PMP Eugen Tomac consideră că investiţiile în înzestrarea Armatei Române sunt esenţiale, dar că se fac mult prea târziu. El afirmă că România are nevoie de înarmare, de măsuri în plus, pentru a fi pregătită pentru orice scenariu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Eugen Tomac a fost întrebat, joi, la Prima News, când vor ajunge în România achiziţiile militare anunţate de oficiali. 
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
“Evident că reprezintă o prioritate. Din păcate, decidenţii noştri s-au trezit foarte, foarte târziu. Aceste ameninţări pe care le vedem astăzi în teren, într-un război pe care nimeni nu şi-l putea imagina că se mai poate desfăşura în Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial, iată că fac parte din realitatea vieţii noastre de zi cu zi. Eu regret că Guvernul actual a adoptat această tactică de deformare a realităţii, de a nu discuta despre ce facem, de a nu comunica cum sprijinim Ucraina şi cu atât mai mult cu cât acest gol lasă loc de interpretări, lasă loc de speculaţii extrem de agresive în spaţiul public şi toată această deformare naşte foarte multe ştiri false. Evident că avem nevoie de înarmare, evident că avem nevoie de măsuri în plus pentru a fi pregătiţi de orice scenariu, pentru că la ora actuală vedem cum de pe o zi pe alta se poate schimba situaţia. Părea că frontul s-a concentrat doar la Bahmut, dar iată că în această dimineaţă a fost din nou atacat Kievul. Din nou există probleme la centrala din Zaporojie. Rusia reprezintă una dintre cele mai mari ameninţări ale secolului nostru”, a afirmat Tomac.
 
El a adăugat că investiţiile în apărare sunt esenţiale pentru a menţine securitatea ţării. 
 
“Investiţiile în apărare sunt esenţiale pentru menţinerea securităţii ţării, pentru menţinerea păcii. Toate aceste încercări disperate ale unor politicieni mărunţi de a încerca să inducă în opinia publică ideea că risipim prea multe resurse pentru acest război şi nu facem ceea ce trebuie pentru români, este o mizerie de nedescris, pentru că, repet, o ţară ca a noastră este expusă acestor provocări, chiar dacă suntem în NATO. Şi explic succint. Rusia, după ce a anexat Crimeea, a promis că nu va mai provoca niciun fel de conflict şi că, evident, va încerca să rămână în această etapă. Însă observăm că, deşi Putin, în urmă cu mai bine de un an îi asigura pe toţi, era un adevărat pelerinaj la Kremlin înainte de război, i-a asigurat pe toţi că nu va ataca Ucraina, că nu va anexa teritorii, că nu va omorî civili şi într-un an de zile avem peste 200 de mii de victime umane”, a declarat europarlamentarul PMP.
 
El a susţinut că statul român trebuie să îşi schimbe poziţia de comunicare cu cetăţenii.  
 
“Toată această ameninţare obligă statul român să-şi schimbe poziţia de comunicare cu cetăţenii, înzestrarea Armatei şi, evident, o pregătire constantă, pentru că noi nu vrem să avem război. Nimeni nu îşi doreşte acest război, nimeni nu şi-a dorit crizele care au fost generate de acest război, însă nu de noi depinde. Pacea se va institui în Europa atunci când Putin va ordona încetarea focului. Şi acest lucru trebuie să îl înţelegem cu toţii, ne convine, nu ne convine, trebuie să acceptăm această realitate prin care trece Europa astăzi şi noi suntem ţară de frontieră şi suntem extrem de expuşi”, a menţionat Eugen Tomac.
 
El consideră că aceste investiţii sunt esenţiale, dar vin prea târziu. 
 
“Tocmai de aceea cred că toate aceste investiţii sunt esenţiale. Din păcate, se fac, din punctul meu de vedere, mult prea târziu. România a avut mulţi ani la rând creştere economică, capacitatea de a-şi înzestra Armata tocmai pentru că suntem o ţară expusă. Bine că o facem şi acum, dar Guvernul trebuie să-şi schimbe abordarea în ceea ce priveşte comunicarea cu cetăţenii. Nici nu trebuie să ne panicăm mai mult decât este cazul, dar nici să trăim într o realitate falsă. Lângă noi este un război, am văzut refugiaţi în ţara noastră, mulţi dintre ei s-au stabilit aici şi nu ştim când se va încheia acest război care oricând poate căpăta o altă turnură. Şi aceasta este una din marile provocări cu care se confruntă NATO în momentul de faţă”, a mai transmis Eugen Tomac.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.