Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader afirmă, într-o postare pe Facebook, că apreciază decizia de respingere a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea - luată de coaliţia PSD - ALDE - spunând că proiectul a " stat" în Parlament din ianuarie 2017, când la MJ era Florin Iordache, ”asteptându-şi momentul favorabil”. Ulterior, el a revenit cu o nouă postare, pentru ”cei care vor să ştie adevărul”, în care spune că a fost revocat din Guvern pentru că a refuzat să promoveze OUG privind amnistia şi graţierea, de modificare a Codului penal şi a celui de procedură penală şi privind contestarea deciziilor pronunţate de completele de cinci judecători de la ICCJ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE - ”Doar pentru cei ce vor să vadă/ ştie adevărul! În principal, pentru că am refuzat: 1. OUG privind amnistia şi graţierea; 2. OUG pentru modificarea Codului penal; 3. OUG pentru modificarea Codului de procedură penală; 4. OUG pentru contestarea hotărârilor pronunţate de către ICCJ în completele de 5 judecători, ...am fost revocat din Guvern!”, scrie Toader într-o nouă postare pe Facebook.

- Tudorel Toader: Apreciem decizia de respingere a proiectului de Lege privind amnistia şi graţierea

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Apreciem decizia de respingere a proiectului de Lege privind amnistia şi graţierea, proiect care a " stat" în Parlament din ianuarie 2017( când la MJ era Fl. Iordache), asteptându-şi momentul favorabil. Exprim convingerea faptului că a devenit şi mai simplu de înţeles refuzul meu, în calitate de Ministru al Justiţiei, de a promova OUG privind amnistia şi graţierea, împotriva tuturor presiunilor care au existat. Politica penală este apanajul legiuitorului„!, a scris iniţial Toader pe Facebook.

Liderii coalitiei PSD - ALDE au decis miercuri ca în cadrul sesiunii parlamentare extraordinare să respingă proiectul de lege privind amnistia şi graţierea.

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a anunţat marţi că PNL, USR, PMP şi Pro România au depus o solicitare pentru organizarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor.

"Sensul acestei sesiuni extraordinare este exact anularea unor instrumente pe care oricând persoane cu probleme în justiţie pot să le folosească, instrumente care afectează direct viaţa de zi cu zi a românilor", a declarat Raluca Turcan.

"PNL, USR, PMP şi Pro România au depus astăzi solicitare în scris pentru sesiune extraordinară în Camera Deputaţilor. PNL rămâne consecvent celor susţinute de la OUG 13 încoace, şi anume că amnistia, graţierea şi alte instrumente aflate la dispoziţia corupţilor din PSD trebuie anulate. Sensul acestei sesiuni extraordinare este exact anularea unor instrumente pe care oricând persoane cu probleme în justiţie pot să le folosească, instrumente care afectează direct viaţa de zi cu zi a românilor", a declarat marţi Raluca Turcan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.