Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că Guvernul Dăncilă a căzut pentru că a fost "incapabil să se ridice la înălţimea misiunii sale şi pentru că a ignorat avertismentele pe care noi i le-am adresat". El spune că ALDE va susţine un guvern cu mai puţine ministere, cu un program de guvernare cu accente liberale şi "care să-şi ia angajamentul că nu va umbla la chestiuni pe care noi le considerăm inalienabile". "Un guvern care să nu îndrepte România din nou spre statutul de republică a procurorilor şi a generalilor, care să menţină cota unică şi care să nu se atingă de pensile si salariile cetăţenilor", mai spune Tăriceanu.
"O spun din capul locului: pentru România nu e o bucurie să se ajungă la al şaselea guvern în cinci ani, cu atât mai mult într-o perioadă când energiile guvernamentale ar trebui dedicate alcătuirii noului buget. Un buget foarte important, pentru că de forma în care el va fi conceput depinde viitorul ţării. Vom avea investiţii în infrastructură si în domenii tehnologice de vârf, ori ne vom concentra pe pomeni electorale, pe subvenţii ascunse şi pe anulări de datorii publice?", susţine Călin Popescu Tăriceanu, într-o postare pe Facebook.
El adaugă că sunt însă momente când un guvern care s-a dovedit ineficient şi care şi-a epuizat suflul politic trebuie să plece.
"Guvernul Dăncilă a căzut pentru că s-a dovedit incapabil să se ridice la înălţimea misiunii sale şi pentru că a ignorat avertismentele pe care noi i le-am adresat. Cramponarea de putere e întotdeauna păguboasă în politică şi o spun asta din poziţia unui lider care i-a surprins pe mulţi tocmai prin refuzul de a se agăţa de scaun", susţine Tăriceanu.
El adaugă că, de mâine, se vor gândi ce au de făcut pe mai departe.
"Suntem pregătiţi, noi, cei din ALDE, să susţinem un cabinet cu adevărat în slujba ţării, un cabinet cu mai puţine ministere decât cabinetul care astăzi a plecat, cu un program de guvernare cu accente liberale şi care să-şi ia angajamentul că nu va umbla la chestiuni pe care noi le considerăm inalienabile. Un guvern care să nu îndrepte România din nou spre statutul de republică a procurorilor şi a generalilor, care să menţină cota unică şi care să nu se atingă de pensile si salariile cetăţenilor", afirmă Tăriceanu.
El consideră că urmează o perioadă complicată care poate accentua frământările din politică, iar acestea pot antrena frământări economice şi sociale, şi face apel la raţiune, la moderaţie şi la înţelepciune, "pentru a găsi împreună cele mai corecte soluţii, chiar dacă ele nu vor mulţumi pe toată lumea".
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.