Senatorul AUR Sorin Lavric îi cere demisia ministrului Educaţiei, Ligia Deca, după Evaluarea Naţională, el arătând că rezultatele din acest an arată că proiectul de ţară “România Educată” a fost doar o simplă butaforie, folosită de trădătorul de la Cotroceni pentru a păcăli electoratul să-i mai acorde dreptul de a face excursii de lux.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Evaluarea naţională din acest an a confirmat, încă o dată, faptul că proiectul de ţară “România Educată” a fost doar o simplă butaforie, folosită de trădătorul de la Cotroceni pentru a păcăli electoratul să-i mai acorde dreptul de a face excursii de lux, pe banii şi cheltuiala românilor. În timp ce pentru avioanele şi excursiile de lux ale lui Klaus Iohannis guvernul României a investit zeci şi sute de milioane de euro, educaţia a rămas acelaşi domeniu subfinanţat, unde profesorii au salarii mizere, iar elevii învaţă încă după o serie de metode rudimentare, fără nicio legătură cu noile realităţi ale societăţii”, arată Sorin Lavric într-un comunicat.

El precizează că ”nu este de mirare, deci, că în acest an la Evaluarea Naţională au fost obţinute doar 65 de medii de 10, acesta fiind cel mai mic număr din ultimii 3 ani (comparativ cu anul 2023 când au fost obţinute 429 medii de 10 şi anul 2022 când au fost 221 de medii de 10), iar ministra Educaţiei, Ligia Deca, nu pare că are de gând să-şi prezinte demisia de onoare”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”O ţară fără educaţie este o ţară fără niciun viitor, iar partidul Alianţa pentru Unirea Românilor trage un semnal de alarmă şi solicită ca educaţia să fie tratată ca un domeniu prioritar de securitate naţională. Vulnerabilizarea şi destabilizarea ţării prin distrugerea sistematică a bazei educaţionale a actualelor şi viitoarelor generaţii de elevi trebuie să înceteze de urgenţă”, mai spune Lavric.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.