Candidatul PSD Gabriela Firea este creditată cu 32% din intenţiile de vot pentru Primăria Capitalei, fiind urmată de Nicuşor Dan, candidat independent susţinut de Alianţa Dreapta Unită,cu 31% conform unui sondaj realizat de Epsilor Poll la comanda PSD. De asemenea, 45% dintre cei chestionaţi cred că alegerile vor fi câştigate de Firea, iar 43% cred în victoria lui Nicuşor Dan. 78% dintre respondenţi consideră că este important să aibă loc o dezbatere între candidaţi pentur merge să voteze la alegerile de duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape o treime dintre cei chestionaţi, 32% au declarat că ar vota-o pe Gabriela Firea pentru Primăria Generală, iar 31% s-a exprimat în favoarea lui Nicuşor Dan, acesta fiind urmat de Cristian Popescu Piedone (PUSL) - 11%, de Sebastian Burduja (PNL) - 9%., Diana Şoşoacă - 5% şi Mihai Enache (AUR) - 4%.

Întrebaţi cine cred că va câştiga funcţia de primar al Capitalei, 45% dintre cei chestionaţi au indicat-o pe Gabriela Firea, 43% pe Nicuşor Dan, 6% - Cristian Popescu - Piedone, 4% - Sebastian Burduja, 1% - Diana Şoşoacă, 1% - Mihai Enache.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Mai mult de trei sferturi dintre cei chestionaţi - 78% - au răspuns afirmativ la întrebarea ”După părerea dvs., pentru a vă duce să votaţi pentru Primarul Municipiului Bucureşti pe data de 9 Iunie 2024, este important să aibă loc o dezbatere între candidaţi?”.

68% dintre subiecţi au apreciat că Bucureştiul se întreaptă într-o direcţie greşită, 27% având o opinie contrară.

63% dintre cei chestionaţi se declară nemulţumiţi sau foarte nemulţumiţi de activitatea actualului primar al Capitalei, Nicuşor Dan, doar 28% spunând că sunt mulţumiţi sau foarte mulţumiţi.

Sondajul a fost realizat de Epsilon Poll, la comanda PSD, în perioada 31 mai -2 Iunie 2024, pe un eşantion de 5.430 identităţi online/respondenţi analizaţi., reprezentând populaţia adultă, activă în mediul online, cu identitate /acces la internet prin adresa IP din Municipiul Bucureşti, autoidentificată cu vârsta de peste 18 ani. sonbdajul a fost făcut pe baza unui chestionar online, targetat pe categorii socio-demografice conform distribuţiei din populaţia adultă a Municipiului Bucureşti. Mecanismele de ponderare şi analiză a datelor se bazează pe programare Machine Learning, antrenat anterior pe seturi de date succesive de la nivelul Municipiului Bucureşti, ca având o probabilitate verificată de 90%. Marja de eroare la nivelul întregului eşantion: ±5%, la un nivel de încredere de 90%. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.