Sindicatele funcţionarilor publici din Parlamentul României şi ale personalului contractual îşi declară solidaritatea deplină cu protestul angajaţilor Secretariatului General al Guvernului, referitor la nivelul salarial scăzut raportat la importanţa atribuţiilor. Aceeaşi situaţie este înregistrată şi la nivelul angajaţilor Parlamentului României al căror cuantum salarial nu a mai înregistrat modificări semnificative, din anul 2017, fiind în medie de 5.500 - 5.700 lei, salariul net.
„La începutul lunii aprilie, am înaintat premierului României o solicitare de majorare a salariilor angajaţilor Parlamentului, solicitare semnată de peste 1.200 de salariaţi şi care încă nu a primit nici un răspuns. Solicităm şi pe această cale prim-ministrului, să manifeste o deschidere onestă la dialog cu reprezentanţii sindicatelor angajaţilor Parlamentului României, în vederea soluţionării urgente a solicitărilor noastre. Decidenţii statului român, dar şi opinia publică, ar trebui să conştientizeze că inechitatea salarială poate genera o scădere a calităţii activităţii legislative desfăşurate de către angajaţii din structurile Parlamentului României, ceea ce poate genera situaţii complicat de gestionat ulterior”, arată comunicatul de presă al acestora.
Angajaţii Parlamentului României au dovedit respect şi loialitate faţă de instituţia în care îşi desfăşoară activitatea şi au ales să nu pună presiune prin mişcări sindicale de protest, alegând calea dialogului, mai arată sursa citată.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Aceştia reamintesc prim-ministrului Marcel Ciolacu că, în calitate de fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, a cunoscut activitatea lor în mod nemijlocit.
Ei mai reamintesc de restricţiile privind desfăşurarea altor activităţi prin care şi-ar putea creşte veniturile.
„Totodată, nu trebuie omis faptul că activitatea noastră, deşi extrem de complexă, desfăşurându-se sub o presiune permanentă, nu a generat vreo sincopă, iar acest lucru evidenţiază, în mod indubitabil, nivelul ridicat de profesionalism al colegilor noştri”, conchide sursa menţionată.
Pe documentul mai sus citat apar numele preşedintelui Sindicatului Funcţionarilor Publici din Senatul României Ionuţ Aichimoaie, preşedinta Sindicatului Funcţionarilor Publici din Camera Deputaţilor Alina Grigorescu, preşedinta Sindicatului Personalului Contractual din Senatul României Adriana Manole şi preşedinta Sindicatului Personalului Contractual din Camera Deputaţilor Angela Ghenciu.
Salariaţii din aparatul de lucru al Guvernului au declanşat luni un protest spontan, considerându-se discriminaţi din punctul de vedere al salarizării în raport cu alte categorii de angajaţi din administraţia publică. Protestul este declanşat ”având în vedere numeroasele întalniri cu reprezentanţii Guvernului României pentru soluţionarea revendicărilor salariaţilor, faptul că, în continuare, angaţaţii din Aparatul de lucru al Guvernului României sunt discriminaţi din punctul de vedere al salarizării în raport cu alte categorii de angajaţi din sectorul de activitate ,,Administraţie Publică”.
De asemenea, decizia de a protesta a fost luată după ce ultima întâlnire desfăşurată luni, ”partea guvernamentală a refuzat să corecteze această nedreptate”.
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că va avea o discuţie, dacă situaţia o mai impune, cu salariaţii din Guvern care au declanşat luni un protest spotan în faţa Palatului Victoria. Întrebat dacă îşi cunoaşte angajaţii din Cancelaria premierului, având în vedere că unii dintre ei îi reproşează că lucrează de atâta timp şi nu îl cunosc şi nici el pe ei, premierul a răspuns: „Am să fac un teambuilding ca să ne cunoaştem mai bine. Dar vă dau o veste tristă, dacă e vară eu fac la munte, dacă e iarnă fac la mare”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.