USR a chemat-o pe ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, la Ora Guvernului din Senat, pentru a explica situaţia creată de intrarea în vigoare de la 1 septembrie 2024 a Legii nr.360/2023, noua lege privind sistemul public de pensii, ceea ce a condus la grave inechităţi ce afectează în special persoanele care au lucrat în condiţii speciale şi deosebite de muncă, precum şi persoanele cu dizabilităţi. Conform solicitării USR, Oprescu ar urma să vină la Ora Guvernului în data de 10 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Liderul grupului USR din Senat, senatorul Narcis Mircescu, susţine că, pe fundalul dezastrului creat de aplicarea măsurilor de recalculare a pensiilor, este imperios ca Simona Bucura-Oprescu să vină în Parlament să le explice tuturor seniorilor din România ce se întâmplă cu veniturile celor care ies la pensie începând din luna septembrie.

”În mod ipocrit, PSD a încercat să mimeze grija faţă de vârstnici. Ce a ieşit am văzut cu toţi. Recalcularea pensiilor nu a rezolvat inechităţile din sistemul de pensii! Doamna Bucura-Oprescu a avut câteva dosare majore pe masă: recalcularea, noua lege a pensiilor şi noua lege a salarizării. Oamenii care au lucrat în condiţii speciale, persoanele cu dizabilităţi sunt cu precădere afectate şi se pare că nimeni nu s-a gândit la ele. Trebuie să ne asigurăm că nimeni nu-şi mai bate joc de munca românilor şi că nu se mai legiferează inechităţi”, spune senatorul USR Narcis Mircescu.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Conform cererii formulate în temeiul art. 182 din Regulamentul Senatului, Simona Bucura-Oprescu ar urma să vină la Ora Guvernului în data de 10 septembrie, anunţă USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.