Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a inaugurat vineri Parcul Fotovoltaic SAPE din Dârvari 2, el afirmând că este vorba despre un proiect cu impact semnificativ pentru viitorul energetic al României şi un simbol al progresului către un viitor mai curat şi mai sustenabil. Potrivit ministrului, acest proiect a fost posibil datorită unei finanţări totale de aproape 29 milioane de lei, din care o parte semnificativă a venit prin PNRR şi este un exemplu clar al modului în care fondurile europene pot fi folosite pentru a moderniza România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi am inaugurat Parcul Fotovoltaic SAPE din Dârvari 2, un proiect cu impact semnificativ pentru viitorul energetic al României. Acest parc nu este doar un pas important pentru sectorul energetic, ci şi un simbol al progresului către un viitor mai curat şi mai sustenabil”, a transmis ministrul.

Sebastian Burduja a spus că acest parc înseamnă energie curată şi ieftină.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Vom produce suficientă energie electrică pentru a alimenta mii de locuinţe, reducând astfel dependenţa de sursele tradiţionale de energie, mai scumpe şi mai poluante”, a explicat el.

Potriivt lui Sebastian Burduja, prin acest parc se va realiza şi o stocare inteligentă, pentru că ”include şi sisteme de stocare a energiei în baterii, asigurând astfel disponibilitatea neîntreruptă a energiei”.

”De-a lungul operaţiunii sale, acest parc va produce peste 120.000 MWh de energie, contribuind semnificativ la reducerea emisiilor de carbon şi la protejarea mediului”, a mai spus Burduja.

”Acest proiect a fost posibil datorită unei finanţări totale de aproape 29 milioane de lei, din care o parte semnificativă a venit prin PNRR. Este un exemplu clar al modului în care fondurile europene pot fi folosite pentru a moderniza România, atunci când există viziune şi proiecte bine puse la punct. Realizarea acestui proiect este dovada că putem transforma provocările în oportunităţi reale, creând locuri de muncă şi protejând mediul. Sunt mândru de acest progres şi de faptul că România se află pe drumul cel bun în tranziţia către surse de energie regenerabilă. Continuăm să investim în proiecte care aduc beneficii concrete pentru români şi mediul înconjurător”, a mai spus Burduja.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.