Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a participat la reuniunea miniştrilor educaţiei din UE cu tema ”Răspuns european de solidaritate coordonat în domeniul educaţiei in contextul crizei din Ucraina”, care s-a derulat în prezenţa ministrului ucrainean al Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Educaţiei anunţă, joi seară, că ministrul Sorin Cîmpeanu a participat la reuniunea miniştrilor educaţiei din UE cu tema ”Răspuns european de solidaritate coordonat în domeniul educaţiei in contextul crizei din Ucraina”.  

La invitaţia Preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene, la acest eveniment a participat ministrul ucrainean al educaţiei, Serhiy Shkarlet, care a subliniat că priorităţile imediate vizează asigurarea stabilităţii procesului educaţional şi crearea unui mediu sigur pentru educaţie.  

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că se alătură mesajelor de condamnare a agresiunii militare premeditate a Rusiei împotriva Ucrainei, deplânge pierderea de vieţi şi exprimă compasiunea şi tristeţea profundă pentru suferinţa poporului ucrainean, reiterând angajamentul deplin al României în acordarea asistenţei şi sprijinului umanitar necesar populaţiei refugiate. Acesta a subliniat gravitatea crizei umanitare şi a prezentat măsurile legislative, administrative şi financiare pe care statul român le-a adoptat cu celeritate pentru a asigura tuturor copiilor ucraineni accesul in şcolile din România în aceleaşi condiţii aplicabile şi copiilor români”, a transmis Ministerul Educaţiei.  

Totodată, ministrul a menţionat şi posibilitatea oferită de universităţile româneşti pentru înmatricularea solicitanţilor refugiaţi şi acordarea de burse din partea Ministerului Educaţiei pentru studenţii ucraineni.  

”Ministrul român a evidenţiat rolul societăţii civile, cooperarea cu şcolile şi universităţile româneşti care au reacţionat cu promptitudine şi au oferit refugiaţilor cazare în căminele lor, hrană, asistenţă şi consiliere psihologică”, a mai transmis ministrul.  

”Resursele umane din educaţie s-au mobilizat într-o manieră impresionantă pentru a ajuta la punctele de trecere a frontierei, în locurile de cazare pentru refugiaţi sau pentru a traduce documentele oficiale”, a declarat ministrul Cîmpeanu.  

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a menţionat instrumentele de informare puse la dispoziţia refugiaţilor ucraineni: platforma Ucraina - Împreună ajutăm mai mult, coordonată de Guvernul României, care oferă informaţii utile în limba ucraineană şi site-ul Ministerului Educaţiei, cu o secţiune specială în care sunt publicate informaţii legate de educaţie în patru limbi: română, ucraineană, engleză şi franceză. Totodată, ministrul român al educaţiei a reafirmat necesitatea cooperării consolidate la nivel european şi global. 

”La rândul său, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel, a prezentat măsurile întreprinse la nivelul Comisiei Europene, inclusiv flexibilizarea regulilor de implementare a Programului Erasmus+ pentru oferirea de sprijin elevilor, studenţilor şi profesorilor ucraineni”, a mai transmis ministerul.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.