PSD afirmă, luni, că municipalităţile conduse de primari social-democraţi reuşesc cele mai bune performanţe în privinţa valorii proiectelor eligibile, raportată la numărul de locuitori, iar Craiova, Buzău, Brăila ori Târgovişte surclasează oraşe precum Oradea, Cluj sau Constanţa, oraşe conduse de administraţii liberale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Municipalităţile conduse de primari PSD reuşesc cele mai bune performanţe în privinţa valorii proiectelor eligibile, cu finanţare europeană şi naţională, raportată la numărul de locuitori. Din această perspectivă Craiova, Buzău, Brăila ori Târgovişte surclasează oraşe precum Oradea, Cluj sau Constanţa”, transmite PSD într-un comunicat oficial.

Potrivit PSD, ”cu excepţia Bucureştiului, care are un regim special, datele Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, pentru perioada 2019 – 2023, plasează Craiova pe primul loc în clasamentul municipalităţilor cu peste 200.000 de locuitori, cu o valoare totală a proiectelor eligibile de 3,5 miliarde de lei. Pentru Bucureşti, cu tot cu cele 6 sectoare suma proiectelor este de 7,6 miliarde lei”.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

PSD precizează că ”pentru Bucureşti, cu tot cu cele 6 sectoare, suma proiectelor este de 7,6 miliarde de lei; se evidenţiază sectorul 4, a cărei administraţie condusă de PSD a reuşit o absorbţie de 1 miliard de euro în ultimii 8 ani şi un proiect unic- extinderea reţelei de metro, finanţată tot din bani europeni cu alte 2,5 miliarde de euro”. 

”În rândul municipalităţilor reşedinţă de judeţ, cu mai puţin de 100.000 de locuitori se detaşează, de asemenea drept campion, administraţia PSD a Târgoviştei”, spune PSD. PSD mai subliniază că ”47 de miliarde de lei – aproape 9,5 miliarde de euro – este valoarea totală a proiectelor eligibile lansate la nivelul municipiilor reşedinţelor de judeţ, din care 37 de miliarde de lei reprezintă bani europeni. La nivel naţional, în ultimii 4 ani, s-au făcut investiţii şi s-a decontat efectiv 80% din valoarea totală a acestor contracte la nivel de municipalităţi, respectiv 37,5 miliarde de lei, din cele 47 de miliarde de lei, valoare eligibilă”, mai spune formaţiunea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.