Preşedintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă că primarii care se plâng de diminuarea bugetelor locale să revină la salarii de bun simţ şi să drămuiască banul public renunţând la “chiolhane şi focuri de artificii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Lazăr a spus că noul Cod Fiscal adopatat de Guvern este în mare parte o măsură ultraliberală şi s-a declarat convins că că şi liberalii “gândesc că va fi o reuşită” şi de aceea atacă noile măsuri.

“Sunt convins că atunci când va fi o reuşită cei din PNL se gândesc că va fi o lovitură pentru ei dacă aceste măsuri vor aduce mai multe venituri la bugetul de stat şi de aceea le atacă. Comportamentul liberalilor este un comportament comunist, un comportament slugarnic. Majoritatea liderilor acestui partid nu au avut niciodată o afacere, nu au avut niciun angajat şi nu au plătit niciodată niciun leu unui angajat” a mai spus Lazăr.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Liderul ALDE a criticat şi atitudinea primarilor care se plâng că va scădea bugetul local prin noile măsuri fiscale spunând că aceştia ar trebui să revină la “salarii normale şi de bun simţ”.

“Am văzut foarte mulţi primari, de la toate partidele politice, care urlă că va scădea foarte mult venitul la bugetul local(...)Dânşii omit, nu vor să ia în calcul, eu zic că intenţionat, şi creşterea salariilor din sistemul bugetar. Până acum salariile fiind mai mici şi erau impozitate cu 16%. Acum salariul fiind mai mare, e impozitat cu 10%, dar a crescut salariul foarte mult. Dânşii aici nu vor să ia în calcul. Sunt convins că vor fi diminuări de contribuţii la bugetul local, dar nu aşa cum plâng dânşii. Eu le-aş sugera ceva primarilor care se plâng de această diminuare la bugetul de stat: să revină la salarii normale şi de bun simţ. Din câte ştiu eu şi din câte am văzut, salariile au crescut enorm de mult, fiecare consiliu local a mers pe maxim(...)” a mai spus Lazăr.

El a adăugat că banii publici trebuie drămuiţi foarte bine, iar primarii ar trebui să se gândească la surse alternative pentru a completa bugetele locale cum ar fi fondurile europene.

„Banii, atâţia câţi sunt la bugetul local, trebuie drămuiţi cât se poate de bine şi să nu mai fie risipiţi pe chiolhane, pe focuri de artificii. Ban cu ban se adună. Edilii trebuia să gândească, să găsească alte surse de finaţare şi să demonstreze că sunt buni gospodari”, a mai spus liderul ALDE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.