Prim-ministrul Nicolae Ciucă a vizitat, vineri, o fabrică de mobilă în cadrul vizitei sale în Maramureş, el apreciind că aceasta este un exemplu de succes pentru modul în care îmbină ”creativitatea investiţiilor cu soluţiile guvernamentale de susţinere”. Ciucă a subliniat că cea mai recentă investiţie a grupului de care aparţine fabrica vizitată, poate fi susţinută prin Programul ”Sprijin pentru România”.
Nicolae Ciucă a menţionat, în cadrul vizitei sale de vineri, la o fabrică de mobilă din Maramureş, că este remarcabilă capacitatea antreprenorilor români de a se dezvolta, în pofida tuturor dificultăţilor.
”Este remarcabilă capacitatea antreprenorilor români de a se adapta şi a găsi soluţii de extindere şi dezvoltare a proiectelor în pofida tuturor dificultăţilor.
Fabrica de mobilă Aramis din Maramureş, pe care am vizitat-o astăzi, este un exemplu de succes care se dezvoltă îmbinând creativitatea investitorilor cu soluţiile guvernamentale de susţinere. Brand românesc cu o vechime de 27 de ani, cunoscut şi în Europa, cu mii de angajaţi şi cifră de afaceri de 388 milioane euro, compania continuă să-şi extindă proiectele”, a precizat Ciucă.
Premierul a menţionat că cea mai recentă investiţie a grupului de care aparţine fabrica vizitată poate fi susţinută prin Programul ”Sprijin pentru România”.
”Cea mai recentă investiţie, a Grupului Aramis de 57 de milioane de lei, poate fi susţinută prin schema de ajutor de stat cu impact major în economie, una din primele măsuri operaţionalizate prin Programul ”Sprijin pentru România”. Este o soluţie de finanţare pusă la dispoziţia antreprenorilor prin care am susţinut doar în ultimul an 51 proiecte în valoare totală de aproximativ 4,76 miliarde lei. O altă modalitate prin care firma maramureşeană doreşte să se extindă este investiţia în panouri fotovoltaice, atât de necesară în contextul crizei energetice. La nivelul Guvernului avem un program cu finanţare din PNRR prin care venim în sprijinul mediului de afaceri oferind resurse pentru investiţiile în panouri fotovoltaice şi producerea energiei din surse regenerabile”, a spus Ciucă.
Nicolae Ciucă a subliniat că Guvernul vine cu soluţii economice pe termen lung pentru mediul de afaceri.
”Pentru a putea conferi stabilitate şi predictibilitate mediului de afaceri, venim cu soluţii economice pe termen lung. În acest sens, prin noul cadru legislativ pentru piaţa de energie, începând cu 1 ianuarie 2023 şi până în 2025, IMM-urile vor achita tot 1lei/kwh în timp ce marii consumatori vor plăti un preţ de maxim 1,3 lei.
Rămânem alături de investitorii români, baza pe care se dezvoltă economia noastră!”, a mai declarat Nicolae Ciucă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.