România rămâne vocea fermă ce susţine parcursul european al Republicii Moldova, afirmă premierul Marcel Ciolacu înaintea vizitei pe care urmează că o facă vineri, la Chişinău, unde se va întâlni cu omologul său Dorin Recean, cu preşedintele Maia Sandu, cu preşedintele Parlamentului Igor Grosu şi cu Mitropolitul Petru al Basarabiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Premierul Marcel Ciolacu se va afla vineru în vizită oficială în Republica Moldova împreună cu vicepremierul Marian Neacşu, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, Ştefan-Radu Oprea, şi ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Florin Barbu, anunţă Executivul.
”Merg la Chişinău pentru a reconfirma sprijinul solid şi fără echivoc al României pentru Republica Moldova, pe toate palierele. Rămâneam vocea fermă ce susţine integrarea europeană a Republicii Moldova, continuăm implementarea Acordului de 100 de milioane de euro, care generează proiecte de impact, şi vom accelera interconectarea noastră în domenii vitale ca energia, infrastructura şi transporturile. Toate aceste eforturi sunt în beneficiul cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului. Reconfirmarea opţiunii europene de către cetăţeni, la alegerile din 20 octombrie, este însă crucială pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova, singura cale spre dezvoltare şi o viaţă mai bună”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Agenda vizitei oficiale va include întrevederea prim-ministrului României cu omologul său, Dorin Recean, la finalul căreia cei doi premieri vor susţine declaraţii comune de presă şi vor participa la ceremonia de predare a microbuzelor şcolare donate Republicii Moldova de către statul român.
De asemenea, şeful Executivului va avea întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. 
Ciolacu  va merge în vizită la Mitropolia Basarabiei, unde va avea o întrevedere cu Mitropolitul Petru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.