Premierul Marcel Ciolacu afirmă, întrebat dacă este mulţumit cu rezultatele reorganizării ministerelor, că a creat cadrul legal pentru o amplă reformă care va urma. ”Fiecare ministru trebuie să vină cu un program mult mai amplu, cu companiile din subordine şi cu o altă viziune”, adaugă Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Eu am creat un cadru legal pentru o reformă care va urma în România, a sistemului public. Până acum, noi nu aveam acest cadru legal. Am terminat, nu mai suntem recordmani la şefi de serviciu. Avem şefi de serviciu mascaţi, fiindcă eu eram şef de serviciu şi mai aveam zece posturi vacante, cei zece, ca să fiu eu şef de serviciu, nu erau angajaţi. Luam banii că eram şef de serviciu. Astfel de lucruri s-au finalizat. Am făcut reducerea de 25%, aşa cum am spus-o, la secretarii de stat şi la funcţiile asimilate secretarilor de stat şi subsecretarilor, reforma, în schimb, în România va fi nevoie, implementată, fiindcă nu faci reforme după ureche, pentru că am văzut ce se întâmplă, de obicei”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, într-o conferinţă de presă.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Prim-ministrul a precizat că fiecare deţinător de portofoliu ministerial trebuie să vină cu un ”program mult mai amplu” de reorganizare. 
 
”Fiecare ministru trebuie să vină cu un program mult mai amplu, cu companiile din subordine şi cu o altă viziune. Acest lucru nu poţi să-l faci din birou, nici eu, nici miniştrii, acest lucru este o realitate pe care o discuţi cu întreaga echipă”, a adăugat Ciolacu. 
 
El a precizat că una dintre ”realizări” în urma reorganizării este existenţa unor birouri unice de avizare, atât pentru zona privată, cât şi pentru zona publică, în aşa fel încât un agent sau reprezentantul unei administraţii locale să se adreseze unui birou unic şi nu mai multor agenţii aflate în subordinea aceluiaşi minister.
 
”Deci e pentru prima oară când avem o abordare unitară, pentru că, de fapt, asta prevede şi PNRR-ul: prevede o componentă financiară, dar şi o componentă de reformă, dar mă bucur că după treizeci şi ceva de ani un Guvern va face acest lucru, inclusiv digitalizarea ANAF”, a mai afirmat prim-ministrul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.