Premierul Ciolacu afirmă că nu are informaţii privind faptul că oficialii de la Bruxelles nu sunt de acord cu reducerea deficitului bugetar al României de la 7% la 3% în decurs de 7 ani, el subliniind că, prin urmare, nu poate face comentarii pe acest subiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, miercuri seară, într-o conferinţă de presă, despre informaţiile conform cărora Comisia Europeană nu acceptă reducerea deficitului bugetar al României de la 7% la 3% într-o perioadă de şapte ani, primul ministru a răspuns: ”Iertaţi-mă, eu nu am aceste informaţii, deci nu le pot comenta”.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
”Am vorbit cu doamna preşedinte acum vreo trei zile. Am avut o discuţie mai amplă, despre comisari şi alte lucruri, nu am avut o discuţie practică. Doamna este preşedinta Comisiei Europene, eu sunt primul ministru al României, discuţiile despre deficit şi despre noul acord pe care îl vom avea cu Comisia Europeană în primul rând se discută de către ministrul de Finanţe la ECOFIN, unde  a fost domnul ministru acum câteva zile. Am vorbit cu domnul ministru. Iertaţi-mă, nu avem aceleaşi informaţii. Din punctul meu de vedere, deficitul României trebuie să se regăsească în investiţiile din România şi în cofinanţările de la banii europeni”, a adăugat Marcel Ciolacu.
 
El a subliniat că deficitul nu trebuie să se regăsească în consum, iar nivelul investiţiilor să fie egal cu cel al deficitului.
 
”Părerea mea, că un acord pe şapte ani este binevenit în primul rând pentru România şi pentru dezvoltarea României, lucru pe care îl vedem cu toţii atât în zona rurală, cât şi urbană, dar mai ales în infrastructura mare. Până în acest moment, avem plăţi efectuate de peste 50 de miliarde de lei respectiv 10 miliarde de euro, niciodată în istoria României nu s-au dus asemenea bani în investiţii”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.