Prefectul judeţului Argeş, Dragoş Predescu, acuză conducerea Consiliului Judeţean că nu a relatat adevărul despre situaţia sistemului hemodinamic pentru angiograf.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Îi acuz public pe şefii Consiliului Judeţean Argeş că nu au spus adevărul legat de situaţia sistemului hemodinamic pentru angiograf.  Simplu şi punctual: Sistemul Hemo Philips cu IntelliVue X3 a fost contractat prin achiziţie directă în data de 11 iulie 2024. La fel şi licenţele. Termenul de livrare era de 48 de ore de la comanda fermă. Hotărârea de Consiliu Judeţean referitoare la actualizarea bugetului a fost atacată pe 16 iulie 2024. Practic, sistemul trebuia să fi fost deja la Spitalul de Urgenţă Piteşti şi să fie folosit pentru angiograf”, a transmis, luni seară, prefectul judeţului Argeş, Dragoş Predescu.

Acesta îi cere preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Mînzînă, ”să îi lămurească pe argeşeni de ce sistemul contractat nu a fost livrat”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Dragi argeşeni, sistemul de sănătate din Argeş este zob! Şi este zob de 34 de ani! Nu de acum, este de mulţi ani. Şi este aşa pentru că, în realitate, cei care s-au ocupat de spitale nu au fost interesaţi, cu adevărat, de sănătatea argeşenilor. Consiliul Judeţean Argeş şi-a bătut joc de sistemul sanitar argeşean!  Spuneţi-le oamenilor de ce aşteaptă cu orele la urgenţe? Întrebaţi argeşenii de ce fug de spitalele din Argeş? Din cauza voastră! Aţi politizat şi distrus tot în 34 de ani”, a mai transmis prefectul.

Potrivit acestuia, ”transparenţa în cheltuirea banilor publici nu este ceva de la care să se facă rabat”.

”Este esenţial ca argeşenii să ştie, să fie consultaţi! Fie că vă convine sau nu! Nu mă sperie faptul că se aduce în discuţiile domnilor de la CJ Argeş o posibilă schimbare a mea din funcţie! Am cerut transparenţă în decizii, am cerut normalitate, am cerut ceea ce ar trebui să existe, fără excepţie, în toate instituţiile! Şi îmi menţin punctul de vedere! Cât timp voi fi în această funcţie publică, mă voi bate pentru transparenţă în luarea deciziilor, achiziţii publice corecte şi servicii de calitate”, a mai transmis Dragoş Predescu.

Conducerea Consiliului Judeţean Argeş a afirmat, luni, că Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti nu mai poate trata pacienţii cu infarct miocardic, de o săptămână aceştia fiind trimişi la Bucureşti, după ce sistemul hemodiamic al angiografului pe care spitalul îl avea s-a defectat şi nu mai poate fi reparat, iar achiziţionarea unui nou angiograf nu este momentan posibilă.

O hotărâre a Consiliului Judeţean Argeş care aloca fonduri pentru această achiziţie a fost blocată, fiind atacată în contencios administrativ de Instituţia Prefectului.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.