PNL a anunţat, luni, că va depune moţiuni simple împotriva miniştrilor Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi Educaţiei, Valentin Popa, liberalii acuzând ”haosul” din sistemul de salarizare şi din învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Deputatul PNL Mara Calista a anunţat luni că liberalii vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, intitulată  „Lia Olguţa Vasilescu – ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale”, moţiunea vizând ordonanţe de urgenţă date de Guvern care „n-au făcut decât să creeze un haos şi mai mare în sistemul de salarizare”.
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Maria Calista a spus că PNL va prezenta, după 15 februarie, fluturaşii de salarii ale celor care au lefurile micşorate.
 
„Bineînţeles că am adunat aceste probe. Motivul pentru care PNL nu a ieşit încă public cu aceste documente este că vor mai fi salarii care vor trebui acordate până pe data de 15 februarie. Am luat decizia ca, în momentul în care vom ieşi cu aceşti fluturaşi, ei să cuprindă toate categoriile socio-profesionale care există în România. Inclusiv astăzi am avut o întâlnire cu Institutul de Criminalistică, care ne-a prezentat un set de fluturaşi cu scăderi de salarii. Ei tot vin, în prezent tot primim astfel de documente”, a continuat aceasta.
 
La rândul său, senatorul PNL Marilen Pirtea a anunţat că liberalii vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Valentin Popa, acuzând coaliţia PSD-ALDE că doar „cârpeşte şi amputează sistemul educaţional”. 
 
„S-a luat decizia ca, săptămâna viitoare, în Camera Deputaţilor, să înaintăm o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei. Asistând la un haos constant în educaţie, la modul că guvernare PSD-ALDE cârpeşte şi amputează sistemul educaţional, totuşi, avem o responsabilitate pentru viitorul acestei ţări. În condiţiile în care un popor astăzi este educat, mâine va putea inova, iar inovarea aduce după sine progres, iar progresul prosperitate. În condiţiile în care se desfiinţează unităţi de învăţământ fără un plan sustenabil, fără un studiu de impact, fără un studiu de fezabilitate, asistăm la o lipsă de strategie, o lipsă de viziune, asistăm doar la măsuri pompieristice luate ad-hoc, din motive financiare”, a declarat Marilen Pirtea.
 
Senatorul a subliniat, de asemenea, că susţinerea unei probe de Bacalaureat în mijlocul anului şcolar este ilegală, potrivit legii nr. 1/2011, care spune că „examenul de Bacalaureat se adresează absolvenţilor de liceu”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.