Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, acuzat de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, că a înlocuit toaletarea excesivă a copacilor cu un alt exces – lipsa avizelor necesare toaletării - afirmă că a decis realizarea unor verificări amănunţite în teren. Activitatea durează foarte mult, dar aşa se asigură faptul că sunt tăiaţi doar arborii care trebuie.
”Ani de zile s-a toaletat în exces şi în consecinţă mii de arbori s-au uscat un an sau doi mai târziu. Am luat decizia de a stopa avizul de toaletare dat în alb de fosta administraţie, astfel că acum facem o verificare mult mai riguroasă şi atentă a fiecărei solicitări”, a transmis, marţi, primarul general.
Nicuşor Dan afirmă că, pentru emiterea avizelor de specialitate solicitate de către administratorii domeniului public, sunt necesare verificări în teren ale vegetaţiei dendrologice, precum şi completări ale documentaţiei ce stă la baza avizului.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Cantitatea de muncă în Direcţia de Mediu din Primăria Capitalei a crescut de 4-5 ori. Am agreat cu ADP-urile de sector ca verificarea în teren să fie făcută de angajaţii lor, care sunt mult mai mulţi decât funcţionarii Primăriei”, a mai transmis primarul.
Potrivit acestuia, aceste operaţiuni necesită timp, iar procesul a fost îngreunat şi de faptul că administratorii legali ai spaţiilor verzi ale municipiului Bucureşti doar au direcţionat solicitările cetăţenilor fără a verifica în teren dacă vegetaţia dendrologică sesizată necesită sau nu operaţiuni de toaletare/defrişare.
”Am limitat cazurile de intervenţie de toaletare. Astfel vom ajunge curând să avem şi un flux normal al cererilor şi, lucrul cel mai important, să nu mai toaletăm în exces”, a mai precizat primarul general.
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, atrage atenţia, luni seară, asupra problemei arborilor care cad în timpul furtunilor şi acuză Primăria Capitalei de exces, pentru că refuză să avizeze toaletarea sau defrişarea copacilor care ridică probleme. ”Am trimis către PMB 1.328 cereri de aviz de defrişare şi nu am primit decât punctual pentru câteva cazuri”, afirmă primarul, explicând că nu se poate să înlocuim un exces cu un alt exces.
Echipajele ISU au intervenit, duminică, în 125 de cazuri, pentru îndepărtarea copacilor căzuţi şi a elementelor de construcţie desprinse de vântul care s-a manifestat n Capitală şi în judeţul Ilfov
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.