Premierul Nicolae Ciucă a participat, vineri, la Palatul Victoria, la semnarea unei noi serii de contracte de finanţare pentru realizarea unor Centre de colectare prin aport voluntar şi lansarea Programului Naţional de Împăduriri 2022-2026, el declarând că în România suprafeţele acoperite de pădure reprezintă aproximativ 27% din suprafaţa teritoriului, în timp ce în Europa e de aproximativ 39%, iar în PNRR circa 1,1 miliarde de euro şi toţi aceşti anii trebuie folosiţi cu iscusinţă pentru a lăsa generaţiilor viitoare un mediu mai curat.
”Este o zi foarte importantă pentru demersurile întreprinse la nivelul guvernului în ceea ce priveşte demararea celei mai ample campanii de împădurire. Discutăm de o campanie finanţată prin PNRR şi suprafaţa toatală pentru următorii ani, până în 2026, e de aproximativ 56.700 de hectare”, a spus premierul.
Nicolae Ciucă a arătat că în România suprafeţele acoperite de pădure reprezintă aproximativ 27% din suprafaţa teritoriului, în timp ce în Europa e de aproximativ 39%.
Şeful Executivului a arătat că avem în PNRR circa 1,1 miliarde de euro şi toţi aceşti anii trebuie folosiţi cu iscusinţă pentru a lăsa generaţiilor viitoare un mediu mai curat.
”Sigur, această campanie de împădurire vine şi completează celelalte măsuri care sunt destinate protejării mediului, cele care sunt stabilite prin fondul local şi valul renovării, prin care ne asigurăm că folosim eficient tot ceea ce înseamnă mijloacele puse la dispoziţie pentru eficienţa energetică, pentru transportul electric, pentru surse de energie regenerabilă”, a mai declarat premierul.
Nicolae Ciucă a precizat că ”toate acerste măsutri tehnice cu cele destinate nemijjlocit implicării omului în a proteja natura sunt obiective ale Guvernului României pentru perioada următoare. ”Încă o dată sublinie, este o responsabilitate a noastră pentru generaţiile viitoare”, a completat premierul.
Şeful Executivului a mai afirmat că toate contractele semnate sunt destinate amenăjării centrelor pentru colectarea deşeurilor.
”Este un program care a început în decembrie, în cadrul căruia trebuie să realizăm 565 de astfel de centre. Sunt centre destinate colectării deşeurilor pentru care nu se realizează colectarea de către societăţile de colectare. Vorbim de mobier uzat, anvelope, deşeuri periculoase şi de construcţii. Cred că este foarte important să conştientizăm că prin astfel de măsuri nu facem altceva decât să venim în sprijinul comunităţilor şi al oamenilor”, a declarat Ciucă, precizând că un primar i-a spus să facă ceva astfel încât satul românesc să poată să trăiască.
”Ei, tocmai acestea sunt măsurile prin care, la nivel gvernamental, dar împreună cu dumneavoastră la nivelul autorităţilor locale, împreună cu cetăţenii şi pentru cetăţeni, putem să facem în aşa fel încât satul românesc să supravieţuiască, statul românesc să se dezvolte, oraşe - şi cele mici, şi cele mijlocii - să poată să aibă speranţă pentru generaţiile viitoare că pot beneficieze de toate condiţiile necesare pentru o viaţă normală”, a mai spus Ciucă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.