Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă transmite, joi, după ce au fost identificate resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2, în apropierea localităţii Plauru, din judeţul Tulcea că nu ne bombardează nimeni iar singurele obiecte care pot ajunge pe pământul nostru sunt doar resturi de echipamente. Liderul PNL dă asigurări că România este în siguranţă şi precizează că Armata noastră monitorizează toate ameninţările posibile. ”În timp ce alţii îşi folosesc energia şi timpul pentru a inventa şi a arunca acuzaţii false pe reţelele de socializare, militarii noştri lucrează în mod profesionist şi fără să facă agitaţie pe internet” spune Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Când discutăm despre orice fel de ameninţare la adresa securităţii noastre, cel mai important lucru pe care îl putem face este să tratăm situaţia cu calm. Ştiu că orice ştire despre căderea unor drone pe teritoriul României poate provoca nelinişte şi reacţii pripite. Dar, fără o evaluare adecvată a situaţiei şi fără cunoaşterea contextului geopolitic şi militar, orice declaraţii incisive din partea liderilor politici ar face mai mult rău decât bine”, spune preşedintele PNL într-o postare pe Facebook.

Nicolae Ciucă continuă: ”Nu ne bombardează nimeni. Singurele obiecte care pot ajunge pe pământul nostru sunt doar resturi de echipamente, care au fost deja distruse”. Liderul PNL afirmă că ”experţii noştri militari monitorizează situaţia şi fac totul pentru a păstra siguranţa românilor”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Nu putem doborî rachete sau drone din spaţiul aerian ucrainean, indiferent cât de aproape de România ar zbura ele. Aşa ceva este ilegal. Dacă ne uităm în spaţiu nostru aerian, vedem că nu avem în ce să tragem. Pentru a schimba această stare de fapt, România ar trebui să negocieze cu conducerea NATO şi cu Ucraina condiţii de utilizare a sistemelor noastre de apărare aeriană în spaţiul aerian ucrainean. Punerea în practică a unui asemenea plan ar implica foarte multe demersuri”, a explicat Ciucă.

Preşedintele PNL subliniază că ”România este în siguranţă”. ”Suntem în continuă comunicare şi coordonare cu aliaţii, mai ales cu ţările din Flancul Estic al NATO. Armata noastră monitorizează toate ameninţările posibile. În timp ce alţii îşi folosesc energia şi timpul pentru a inventa şi a arunca acuzaţii false pe reţelele de socializare, militarii noştri lucrează în mod profesionist şi fără să facă agitaţie pe internet. Să le fim recunoscători”, mai transmite Nicolae Ciucă.

MApN anunţă joi că, în urma cărutărilor începute miercuri, după atacuri cu drone ale forţelor ruse în Ucraina,lângă graniţa cu România, au fost identificate resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2, în apropierea localităţii Plauru, din judeţul Tulcea.

În ceea ce priveşte incidentul de joi noaptea, când au avut loc noi atacuri în partea ucraineană a frontierei, începând cu ora 1.32, două aeronave F-18 ale Forţelor Aeriene Finlandeze au decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu şi au revenit în bază în jurul orei 3.25. Şi de această dată au loc cercetări în teren.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.