Candidatul independent la funcţia de preşedinte al României Mircea Geoană a vizitat satul copilăriei sale, Mischii din judeţul Dolj şi şi-a amintit de bunica sa din partea tatălui. Bunica Gica era o femeie aprigă care a ţinut doi copii la facultate, a descris-o Geoană. Cât despre bunica din partea mamei, aceasta era de la Craiova, iar străbunica lui Geoană a fost prima învăţătoare din acest oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Bunica Gica s-a născut aici. Bunica s-a măritat cu Constantin Geoană, mecanic de locomotivă la depou la CFR şi au avut doi copii, pe tata şi pe sora lui, s-au prăpădit amândoi, iar a bătrână, aprigă ca toate oltencele şi ca toate bunicile, erau 6 fraţi şi surori, cei 2 fraţi, băieţii mari, au murit pe front, au rămas doar fetele. De aici ne tragem, ăsta e pământul de unde ne tragem (...) Un mecanic de locomotivă cu a bătrână au ţinut doi copii la facultate, l-a trimis pe tata la Construcţii la Bucureşti (...)”, a declarat Mircea Geoană, într-un interviu difuzat miercuri seară, la Antena 3.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Mircea Geoană şi-a amintit şi de bunica şi străbunica din partea mamei.
 
”Pe partea mamei, în schimb, care erau din Craiova, e o poveste diferită. Îmi aduc aminte de străbunica mea din partea mamei care a fost prima femeie învăţător din Craiova, undeva în jur de 1900-1900 şi ceva. Bunica Angela, de pe partea mamei, a murit de cancer la sân şi maică-mea a avut cancer la sân, dar ea a supravieţuit şi de aici fundaţia pe care a început-o Mihaela e legată de povestea asta de familie”, a spus Geoană.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.