Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, a declarat joi că în şedinţa de Guvern, la propunerea Comitetului Naţional de Vaccinare, s-a aprobat extinderea listei medicamentelor gratuite cu un nou vaccin pentru a preveni bolile pneumococice, vaccinul pneumococic polizaharidic cu 23 de valenţe

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”La propunerea Comitetului Naţional de Vaccinare şi având în vedere particularităţile epidemiologice naţionale, lista medicamentelor gratuite a fost extinsă cu un nou vaccin pentru a preveni bolile pneumococice”, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului.

El a precizat că este vorba despre vaccinul pneumococic polizaharidic cu 23 de valenţe, care protejează şi susţine sistemul imunitar şi specialiştii recomandă acest vaccin copiilor, vârstnicilor şi bolnavilor cu afecţiuni cronice.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Odată cu includerea pe această listă, vaccinul va putea fi disponibil în mod gratuit tuturor persoanelor care primesc recomandarea de administrare din partea medicilor”, a mai spus Mihai Constantin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.