Premierul Marcel Ciolacu a comentat, miercuri, răspunzând unor întrebări, unele dintre propunerile venite dinspre Ministerul Finanţelor pentru îmbunătăţirea colectării la buget, propuneri care includ plafonarea tranzacţiilor cu numerar pe care le-ar putea face firmele cu datorii la stat sau introducerea obligativităţii ca aceia care vând bunuri imobile să îşi plătească datoriile către buget pentru a putea încheia respectivele tranzacţii. ”Câteodată şi ministrul Finanţelor spune lucruri trăznite”, a afirmat Colacu, în acest context.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, miercuri, ce părere are despre propunerea ca firmele care au datorii la bugetul de stat să poată face plăţi în numerar, dar aceste plăţi să fie plafonate, premierul Marcel Ciolacu a răspuns: ”În ceea ce priveşte plafoanele, nu ştiu dacă mai e acea emisiune celebră, cu copiii spun lucruri trăznite, câteodată şi ministrul Finanţelor spune lucruri trăsnite”.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Ciolacu a vorbit şi despre discuţiile care au loc la nivelul Ministerului Finanţelor Publice cu mediul de afaceri. 
 
”Până acum, marea problemă a oricărui Guvern, din punctul meu de vedere, a fost că nu exista transparenţă. În acest moment există transparenţă. Normal că această transparenţă creează şi breaking news-uri pentru că ce trec anumiţi funcţionari, cum consideră un anumit ministru, pune aceste acte normative în transparenţă. Eu am anunţat în şedinţa de Guvern nu va mai trece nimic prin şedinţa de Guvern până nu închide toate discuţiile cu mediul de afaceri şi cu cei implicaţi. Pe urmă urmează să discutăm în coaliţie şi apoi să luăm decizia în Guvern. Mi se pare un lucru cât se poate de corect”, a declarat prim-ministrul.
 
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, afirmă că ”este un lucru de normalitate ca impozitele şi taxele datorate bugetului să fie achitate”, el explicând că acei contribuabili care au datorii la buget şi poprire pe conturi ar putea avea limitări în tranzacţiile pe care le fac cu bani numerar până la plata debitelor către buget.
 
El a explicat că datornicii la bugetul de stat ar putea avea limitări în tranzacţiile pe care le fac.
 
”Poţi să faci plăţi, în numerar, dar până în limita a 5.000 de lei pentru marii contribuabili, 2.500 pentru contribuabilii mijlocii şi 1.000 de lei pentru contribuabilii mici, dar acea limită pe care o ai este doar e perioada în care au poprirea. Dacă ţi-ai plătit impozitele şi taxele, şi se ridică această limită şi poţi să facă în continuare plăţile în numerar, fără niciun fel de problemă”, a adăugat Marcel Boloş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.