Pe lotul alocat României în cadrul sitului expoziţiei mondiale Expo 2025 Osaka, a avut loc ceremonia „Ground Breaking”, moment care marchează simbolic începerea lucrărilor de construire pentru Pavilionul naţional al României, au anunţat reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa doamnei Geta Medeleanu, însărcinat cu afaceri a.i. în cadrul Ambasadei României la Tokyo, ca şef al delegaţiei române, a doamnei Atsuko Hirooka, director general extraordinar în cadrul Asociaţiei Japoneze pentru Expo 2025 Osaka, ca şef al delegaţiei nipone şi a domnului Thomas Quemin, reprezentantul companiei nipone de construire a Pavilionului României, GL events KK.

Construit sub deviza sustenabilităţii, Pavilionul României reprezintă un model de dezvoltare bazată pe reciclare şi reutilizare, aliniindu-se sistemic la obiectivele de sustenabilitate aplicate şi promovate de către organizatorii manifestării internaţionale, mai arată comunicatul de presă al MAE.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

În continuare, cu ocazia recepţiei ce a marcat începerea lucrărilor de construire a Pavilionului României al Expo 2025 Osaka, au susţinut discursuri viceguvernatorul Prefecturii Osaka, Nobuhiko Yamaguchi, Vice primarul oraşului Osaka, Toru Takahashi şi secretarul general adjunct al Asociaţiei Japoneze pentru Expo 2025 Osaka, Manatsu Ichinoki, la eveniment luând parte şi reprezentanţi ai guvernului oraşului Kobe, ai Camerei de Comerţ şi Industrie din Osaka, reprezentanţi ai Asociaţiei japoneze pentru Expo 2025 Osaka şi diverşi membri ai mediului academic şi de afaceri din Osaka.

În conformitate cu prevederile OUG nr. 40/2016 şi ale HG nr. 1399/2022 cu modificările şi completările ulterioare, Ministerul Afacerilor Externe coordonează procesul de pregătire şi participare a României la Expoziţia Mondială „Designing Future Society for Our Lives” Osaka (Japonia), care se va desfăşura în perioada 13 aprilie – 13 octombrie 2025. Expoziţia va avea loc pe insula Yumeshima, o insulă artificială construită pe malul mării în oraşul Osaka şi este aşteptată participarea a peste 150 de ţări şi 25 de organizaţii internaţionale, precum şi atragerea a peste 28 de milioane de vizitatori, mai arată sursa citată.

România a optat pentru tipul de participare cu un pavilion naţional construit de tip A (de mici dimensiuni, cca. 900 mp), fiind ales lotul pe care va fi construit pavilionul în zona fizică a sitului expoziţional denumită „Saving Lives ”. Prin Decizia prim –Ministrului României cu nr. 318 din 2 august 2023 a fost numit comisar general al secţiunii române pentru Expo 2025, Ferdinand Nagy.

Conceptul arhitectural al Pavilionului României la Expo 2025 Osaka, denumit „The Romanian Magic Box- Creativity and Interactivity” a fost selectat în urma unui concurs organizat de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, la care au participat studenţi din cadrul Facultăţii de Arhitectură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.