Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, salută, vineri seară, victoria obţinută de România la CJUE referitoare la Pachetul de Mobolitate şi transmite că decizia de a ataca prevederile acestuia i-a aparţinut, când era premier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Salut victoria obţinută de România la CJUE prin anularea parţială a unor prevederi din pachetul de mobilitate1. Transportatorii români nu vor mai avea obligaţia de a întoarce o dată la 8 săptămâni vehiculele de transport rutier în ţară. Felicit pe toţi cei care au fost implicaţi în susţinerea poziţiei României în cursul acestui proces dificil”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Ludovic Orban.

Acesta afirmă că decizia de a ataca aceste prevederi i-a aparţinut, pe vremea când era premier.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Vreau, totodată, să reamintesc ceea ce, din păcate, nimeni nu a precizat în comunicarea publică a victoriei obţinute de România la CJUE. Decizia de a ataca prevederi din Pachetul de Mobilitate 1 la CJUE (prin trei acţiuni distincte) a fost luată de guvernul liberal condus de mine. Acţiunile au fost depuse în 23 octombrie 2020”, a mai scris Orban.

Potrivit acestuia, ”succesul de astăzi, chiar dacă este obţinut după 4 ani, demonstrează că România poate să îşi apere cu succes interesele la nivel european atunci când în fruntea instituţiilor din România se găsesc oameni care au pregătire, curaj, voinţă şi sunt dispuşi să «ia şi taurul de coarne» dacă este nevoie pentru a apăra interesele cetăţenilor români”.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă, vineri, decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, care a dat câştig de cauză României, anulând prevederea din Pachetul Mobilitate I care a impus operatorilor de transport rutier să asigure la fiecare 8 săptămâni întoarcerea vehiculului la centrul operaţional din statul membru de stabilire.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.