Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că Elena Lasconi, liderul USR, ar trebui să se preocupe în principal de problemele din propriul partid şi nu de ceea ce ea însăşi a numit ”igienizare” în cadrul PNL. ”Să vadă care sunt problemele din interiorul USR şi după aceea să dea sfaturi celorlalţi lideri politici”, a declarat Ciucă, precizând că are în continuare disponibilitate pentru dialog, însă o eventuală întâlnire cu Elena Lasconi depinde de ”cum sunt declaraţiile viitoare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă nu mă înşel, mâine, doamna Elena Lasconi - pe care o felicit încă odată - împlineşte o lună de când a preluat conducerea partidului USR şi cred că în această lună nu a reuşit să vadă cu adevărat toată perspectiva de la acest nivel politic. Eu cred că dumneaei are în continuare timp şi preocuparea necesară să vadă care sunt problemele din interiorul USR şi după aceea să dea sfaturi celorlalţi lideri politici”, a declarat, joi seară, la B1 TV, Nicolae Ciucă, întrebat despre declaraţia Elenei Lasconi referitoare la necesitatea unei igienizări în cadrul PNL.

Nicolae Ciucă a atacat-o pe Elena Lasconi cu rezultatul la alelerile din 9 iunie: ”Când vine vorba de igienizare, eu cred că cel mai cea mai bună soluţie au pentru această operaţiune au folosit-o românii la alegenile locale şi vedem care este nivelul pentru fiecare dintre noi. Şi mă opresc aici”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Preşedintele PNL a anunţat că este în continuare deschis la dialog.

”Rămân în continuare deschis la dialog (…) Există disponibilitate pentru dialog, dar nu săptămâna aceasta. Mai vedem cum sunt declaraţiile viitoare”, a adăugat Ciucă.

Luni seară, Elena Lasconiâ anunţa că în această săptămână va discuta cu reprezentanţii PNL.

Ea declara, însă, că liberalii ar trebui să facă ”puţină curăţenie, igienizare” în interiorul formaţiunii aprecia că nu se poate discuta despre o alianţă între PNL şi USR. 

Liberalii au criticat declaraţia preşedintelui USR, iar întâlnirea dintre PNL şi USR nu a mai avut loc.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, marţi, că afirmaţia i s-a părut ”uşor obraznică”.

”Eu o invit să îşi vadă de treabă şi de lungul nasului în propriul partid, să ne lase partidul în pace”, a spus Rareş Bogdan.

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat, joi, că ”doamna Lasconi nu a înţeles că nivelul de discuţie politică de acum nu este cel din campania electorală pe care tocmai a dus-o la dânsa la Câmpulung”.

El a mai precizat că ”aceste acuze, stilul ăsta foarte agresiv, sunt, din păcate, instrumente politice care chiar n-au ce căuta la nivelul pretenţiilor unui prezumtiv candidat la preşedinţie”.

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat, joi, după ce liderul PNL Nicolae Ciucă nu a mai vrut să se întâlneaacă cu ea, în urma afirmaţiilor privind nevoia de curăţenie în PNL, că a fost influenţat de cineva să facă asta, precizând că în armată răspunzi la ordine şi domnul Ciucă asta a făcut, a răspuns la ordinele din partid.

Ea a dat asigurări că USR o să aibă mereu uşa deschisă către un dialog cu PNL şi a precizat că, după alegeri, există minimum trei opţiuni: guvernare PSD-PNL, guvernare PSD-AUR, sau guvernare USR-PNL-UDMR.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.