Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, susţine că atacurile reprezentanţilor AUR la adresa instituţiilor media sunt inacceptabile, el făcând apel la partidele politice să condamne linşajul de natură fascistă la adresa presei.
Muraru afirmă, joi, într-un comunicat de presă, că pericolul extremismului este real şi este dăunător, el făcând apel la formaţiunile politice să condamne atacurile tot mai vizibile la drepturile şi libertăţile de care România se buruă astăzi.
"Atacurile AUR la adresa instituţiilor media sunt inacceptabile. Fac apel la partidele politice democratice să condamne acest linşaj de natură fascistă la libertatea presei. Dacă această şarjă la adresa instituţiilor media nu este oprită acum, vor urma atacuri la persoană faţă de jurnalişti, familiile lor şi posibile atacuri asupra fizice asupra redacţiilor de ştiri. Condamn public toate aceste acte şi încurajez instituţiile şi comunităţile să lucreze activ pentru sancţionarea imediată a agresorilor, să protejeze deopotrivă valorile, angajamentele şi eforturile pe care România le-a făcut în ultimele două decenii", susţine liberalul Alexandru Muraru.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
El consideră că libertatea presei a fost un drept câştigat şi mereu respectat în Româna postdecembristă şi că niciun partid politic, nicio organizaţie şi nicio autoritate publică nu ar trebui să-şi permită subminarea, intimidarea ori şantajarea instituţiilor de presă, dar totuşi se întâmplă.
"Ceea ce face astăzi partidul extremist AUR, prin instigarea de tip legionar la adresa presei, este o atitudine inacceptabilă şi condamnabilă. Agresiunea împotriva libertăţii presei face parte din modul de operare al fasciştilor, similar strategiilor partidelor care au pus bazele dictaturilor din secolul trecut. Îndemnul la ură împotriva unor instituţii media nefavorabile este parte a unei strategii de cenzură de tip dictatorial şi nimic nu poate garanta că asaltul asupra unor instituţii publice, cum am văzut la Timişoara, să se repete, de data asta, în redacţiile de ştiri", adaugă Alexandru Muraru.
El a precizat că extremismul este "una din maladiile societăţii actuale, sădind sămânţa urii faţă de rasă, religie, cultură ori faţă de orice persoană care îndrăzneşte să critice sau să aibă opinii contrare".
"Să nu uităm că România postdecembristă a mai trecut pe lângă o primejdie similară, în perioada anilor 2000, când extremiştii au fost aproape de o victorie care ar fi periclitat aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană şi NATO. Ceea ce vedem acum este o oglindire a aceloraşi idei extremiste de respingere a apartenenţei noastre la comunitatea europeană şi punerea la îndoială a beneficiilor implicaţiei NATO în flancul estic, pe fondul creşterii tensiunilor geopolitice în această zonă, lucru care nu poate fi doar o simplă coincidenţă", a mai afirmat liberalul Alexandru Muraru.
Şi premierul Nicolae Ciiucă a reacţionat, joi, la lista cu ”cele mai toxice şi false organe de presă” iniţiată de AUR, afirmând că Guvernul respinge cu fermitate orice încercare de intimidare a jurnaliştilor şi că e de neacceptat ca în spaţiul public să fie promovate aşa-zise liste cu “redacţii toxice”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.