Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, joi, centrul administrativ Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, pentru a se asigura de buna desfăşurare a misiunii de poliţie aerienă întărită, prilej cu care se va întâlni cu piloţii români şi britanici din acea zonă şi va avea o întrevedere cu preşedintele Comitetului Militar NATO, generalul Petr Pavel, a anunţat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Ziua de joi, 13 iulie, când preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va vizita centrul administrativ Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, ocazie cu care va avea o întrevedere cu preşedintele Comitetului Militar NATO, generalul Petr Pavel. Tot cu această ocazie, preşedinele României se va întâlni cu piloţii români şi britanici aflaţi în acea zonă, tocmai pentru a se asigura de buna desfăşurare a misiunii de poliţie aeriană întărită”, a spus Dobrovolschi, marţi, într-o conferinţă de presă.

Ea a mai spus că, „în perioada mai - până la sfârşitul lunii august, în zona teritoriului României se află patru avioane Eurofighter Taifun, alături de personalul aferent, peste 150 de piloţi şi personal tehnic”, aceştia  asigurându-se „de buna desfăşurare a misiunii de poliţie aeriană în zona de sud a flancului estic al NATO”.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale a mai afirmat că şeful statului va participa sâmbătă, începând cu ora 11.00, la poligonul Cincu, din judeţul Braşov, la exerciţiul multinaţional militar întrunit cu trupe în teren şi trageri de luptă Saber Guardian 17.

„Saber Guardian 17 este un complex de exerciţii militare multinaţionale anuale derulat în România, Ungaria şi Bulgaria, este condus de către Comandamentul Forţelor Terestre ale SUA din Europa, alături de Statul Major General al Armatei Române. Acest exerciţiu militar e bazat pe un scenariu fictiv de apărare colectivă. Scopul exerciţiului din acest an: consolidarea măsurilor de apărare pe flancul estic aliat, promovarea stabilităţii şi a securităţii în regiunea Mării Negre, întărirea parteneriatului, a încrederii reciproce între forţele armate ale SUA şi forţele armate ale ţării nostre, împreună cu 21 de naţiuni aliate şi partenere”, a explicat ea.

Mădălina Dobrovolschi a precizat că la această acţiune participă peste 25.000 de militari şi vor fi peste 2.000 de mijloace tehnice angrenate în exerciţiu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.