Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, apreciază că situaţia din interiorul coaliţiei, generată de stabilirea datei alegerilor, este ”absolut hilară” şi nu ar fi trebuit să se ajungă aici. Kelemen Hunor afirmă că, în martie, coaliţia a anunţat un calendar electoral pentru tot anul, iar PNL a luat o decizie. ”Să nu ţii de cuvânt, să să schimbi permanent planul în funcţie de interesele tale personale este inacceptabil”, a transmis liderul UDMR, care consideră că ”această guvernare este compromisă în totalitate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kelemen Hunor a comentat, vineri seară, la Digi 24, situaţia din coaliţie.

”Această situaţie este absolut hilară, nu ar fi trebuit să se întâmple aşa ceva. În martie, ei, în coaliţie, au anunţat un calendar electoral pentru tot anul, a existat şi decizia Biroului Naţional Politic la PNL, o decizie în acest sens şi un calendar asumat. Ei s-au răzgândit, este absolut înacceptabil. Inacceptabil faţă de cetăţeni, nu faţă de partenerii din coaliţe, în primul rând. În al doilea rând, este inacceptabil faţă de partenerii din coaliţie, faţă de cei cu care guvernezi. Să nu ţii de cuvânt, să să schimbi permanent planul în funcţie de interesele tale personale este inacceptabil, să vii cu argumente penibile că vara oamenii sunt în concediu”, a afirmat Kelemen Hunor.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Acesta afirmă, de asemenea, că ”toamna oamenii merg la  câmp, se recoltează ce e de recoltat”.

”Toamna mai târziu e frig şi aşa mai departe. Deci nu trebuie să vii cu astfel de argumente, că ştiai şi în martie că vara e cald. Din acest punct de vedere eu cred că nu mai există încrederea necesară în coaliţie, pentru o guvernare eficientă, o guvernare în interesul fiecărui om. Am impresia că această guvernare este compromisă în totalitate”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Acesta consideră că ”premierul este pus într-o situaţie fără precedent”.

”Asta înseamnă că cei din PNL au şubrezit foarte tare autoritatea premierului şi trebuie să facă ceva premierul. Lansează consultări cu celelalte partide, dar stabilirea datei alegerilor este  atributul Guvernului, nu este atributul ministrului de Interne,  nu este nici atributul preşedintelui de Senat, este atributul Guvernului. De aceea, trebuie să vină cu o propunere şi bineînţeles, trebuie să găsească o soluţie administrativă şi juridică, de aceea este premier, să aprobe Hotărârea de Guvern”, a adăugat liderul UDMR.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri, că, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi va invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor.

”Aceasta este abordarea corectă şi nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu iniţieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanşa o criză guvernamentală şi instabilitate în România”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.