Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă că reducerea plafonului până la care consumatorii de energie electrică beneficiază de preţul compensat la 255 de kilowaţi reprezintă şi o măsură de încurajare a economisirii şi a fost făcută în urma analizelor din comitetul interministerial. În ceea ce priveşte taxarea intermediarilor din lanţul de vânzare, este ”un semnal de bun simţ şi de solidaritate între toţi”, e de părere oficialul PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Forma finală care a ieşit, din punctul nostru de vedere, este cea bună. Bună pentru că, pe de-o parte, menţine un preţ foarte mic la nivelul consumatorilor atât casnici, cât şi din zona companiilor. S-a diminuat plafonul, este şi o măsură de încurajare a economisirii, dacă e să o privim în felul ăsta. Foarte multe din facturile analizate în această perioadă de compensare se încadrează până la 255 (de kilowaţi – n.r.). Sunt de ordinul milioanelor de facturi care au fost până în 100 de kilowaţi. Peste 4 milioane de facturi au fost până în acest plafon. De asta s-a considerat să se diminueze, este şi o măsură de încurajare a economisirii energiei”, a declarat Ionuţ Stroe, joi seară, la Antena 3.
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
În ceea ce priveşte taxarea intermediarilor din lanţul de vânzare în domeniul energiei, ”este practic un semnal de bun simţ şi de solidaritate între toţi”, a afirmat oficialul PNL, menţionând că, deşi a fost legal, a fost imoral ca traderii să facă profituri uriaşe în condiţiile în care producătorii erau taxaţi. 
 
”Tot acest efort al statului, în momentul de faţă taxându-se toţi intermediarii, practic se recuperează şi se ajută bugetul statului ca să poată fi depăşit acest moment de maximă dificultate”, a explicat Stroe.
 
Guvernul a extins perioada plafonării preţurilor la energie electrică şi gaze naturale de la 1 aprilie 2023 până la 31 august 2023. De asemenea, Executivul a stabilit pentru furnizori un plafon maxim de decontare de către bugetul de stat al megawatt-ului de energie electrică la 1.300 de lei. ”Tranzacţiile succesive, care au crescut preţul artificial al energiei electrice sau al gazului natural, vor fi dur sancţionate cu 5% din cifra de afaceri, amendă pe care acum ANRE o are la dispoziţie”, a afirmat ministrul Energiei, Virgil Popescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.