Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, referitor la postul de comisar european pentru ţara noastră, că este „un pic devreme pentru a discuta aceste speţe” şi consideră că trebuie să lăsăm Guvernul României să ajungă în etapa în care să nominalizeze o persoană şi apoi să şi negocieze portofoliul pentru persoana respectivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ştiţi că în Executivul european fiecare stat membru are un membru care se numeşte comisar european. Acesta este stabilit de Guvern şi atunci să lăsăm Guvernul să ajungă în faza în care nominalizează o persoană şi după aceea sigur o să şi negocieze poziţia pe care această persoană poate să o ocupe. Deci e un pic devreme pentru a discuta aceste speţe care oricum sunt, repet, ale Guvernului”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat din perspectiva rezultatelor României la alegerile europarlamentare ce post în conducerea UE ar trebui să vizeze ţara noastră, marţi la Riga, după Summitul B9.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că, în opinia sa, cel mai bun portofoliu de comisar european pentru România este economie şi piaţă internă, nu cel de Apărare, pentru că nu comisarul gestionează trupele, acest lucru se întâmplă în NATO.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Am insistat foarte mult pe economie şi piaţă internă. Cred că România, tot ce se întâmplă acum este despre economie, şi cred că cel mai bun portofoliu pentru România este economie şi piaţă internă”, a spus Ciolacu.

Chestionat dacă ne-ar avantaja mai degrabă portofoliul Apărare, prim-ministrul a replicat: „Ne-ar avantaja în ce sens, că nu înseamnă că comisarul pe Apărare gestionează trupele? Ele sunt gestionate în NATO”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.