Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seară, după participarea la reuniunea Consiliului European, că a fost o zi în care s-a demonstrat din nou unitatea, aceasta fiind "arma cea mai puternică". "Flancul Estic trebuie consolidat fiindcă agresorul este Rusia şi Flancul Estic trebuie să fie puternic. O apărare puternică pe Flancul Estic este singura garanţie pentru noi, pentru întreaga Europă", a susţinut el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Astăzi a fost o zi foarte specială aici la Bruxelles, cred că a fost ziua în care am demonstrat din nou că suntem uniţi. Summit-ul NATO a dovedit că în NATO există o abordare unitară, suntem uniţi şi vom merge uniţi mai departe", a declarat, joi seară, Klaus Iohannis.

El a continuat spunând că şi la Summit-ul G7 şi la reuniunea Consiliului European, la care a participat şi preşedintele SUA, Joe Biden, s-a discutat despre agresiunea rusă asupra Ucrainei şi măsurile luate.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

"Unitatea noastră este arma cea mai puternică în această confruntare şi acest lucru trebuie subliniat de fiecare dată. În afară de faptul că am demonstrat unitate, am reuşit să discutăm şi chestiuni legate de felul cum putem să sprijinim Ucraina, în special în zona umanitară, şi aici România deja a demonstrat că ştie ce trebuie făcut şi ştie cum trebuie făcut", a afirmat preşedintele Iohannis.

El a precizat că România va continua să primească refugiaţi ucraineni.

"Flancul Estic trebuie consolidat fiindcă agresorul este Rusia şi Flancul Estic trebuie să fie puternic. O apărare puternică pe Flancul Estic este singura garanţie pentru noi, pentru întreaga Europă.  (...) Nu suntem singuri, avem vecini, avem parteneriatul estic, pentru noi Moldova este foarte importantă, ne preocupă, îi ajutăm şi îi convingem şi pe alţii să facă acelaşi lucru", a subliniat Iohannis.

El a adăugat că discuţiile despre Ucraina continuă joi seară, iar vineri se va discuta despre "o temă extraordinar de fierbinte: energie, preţurile de pe energie".

"Trebuie să găsim căi prin care putem să aducem preţurile la un nivel rezonabil şi, pe de altă parte, fiecare stat trebuie să găsească metode prin care să protejeze consumatorii vulnerabili. Pentru noi şi pentru alţii gazul este extrem de important şi în acest sens am discutat, de exemplu, cu premierul Bulgariei pentru a afla cum avansează lucrările la interconectorul cu Grecia şi am primit asigurări că lucrurile intră în linie dreaptă şi vom putea să importăm şi pe acea linie gaz pentru consumul casnic, dar şi pentru consumul industrial", a arătat şeful statului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.