Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă după şedinţa de Guvern de miercuri ”un pas important pentru creşterea gradului de confort şi de siguranţă rutieră în România”, arătând că Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru implementarea Sistemului de monitorizare şi de informare asupra traficului şi a condiţiilor de circulaţie pentru mai multe sectoare de autostradă şi drum naţional, Autostrada A1 (Bucureşti – Piteşti), Autostrada A2 (Bucureşti – Cernavodă), Autostrada A3 (Bucureşti – Ploieşti), DN 1 (Bucureşti – Ploieşti).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Un pas important pentru creşterea gradului de confort şi de siguranţă rutieră în România!
Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru implementarea Sistemului de monitorizare şi de informare asupra traficului şi a condiţiilor de circulaţie pentru mai multe sectoare de autostradă şi drum naţional: Autostrada A1 (Bucureşti – Piteşti), Autostrada A2 (Bucureşti – Cernavodă), Autostrada A3 (Bucureşti – Ploieşti), DN 1 (Bucureşti – Ploieşti).
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Grindeanu spune că elementele acestui sistem vor fi integrate într-un Centru nou de Monitorizare şi Informare în cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti.
 
Concret, implementarea acestui Sistem va aduce o serie de beneficii participanţilor la traficul rutier:
 
-creşterea siguranţei rutiere prin informarea în timp real a participanţilor la trafic,
-creşterea eficienţei de administrare a infrastructurii rutiere,
-creşterea capacitaţii de transport,
-impunerea eficientă a legislaţiei rutiere,
-creşterea confortului utilizatorului infrastructurii rutiere,
-alinierea la cerinţele directivelor europene.
-reducerea costurilor de administrare a reţelei de infrastructură,
-reducerea pagubelor materiale rezultate din accidentele rutiere,
-economie de carburant şi reducerea costurilor de întreţinere a vehiculelor ca urmare a reducerii timpului parcurs,
-creşterea mobilităţii populaţiei,
-accesul rapid al mijloacelor de intervenţie pentru situaţii excepţionale (Poliţie, Ambulanţe, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă),
- reducerea poluării ca urmare a diminuării timpului petrecut în trafic.
 
Finanţarea proiectului, cu o valoare estimată de 112, 82 milioane de lei (cu TVA)- este asigurată prin POIM 2014-2020, mai anunţă ministrul Transporturilor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.