Guvernul anunţă, marţi, demisia conducerii Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), urmând să fie organizată selecţia pentru o nouă echipă managerială a instituţiei. Conducerea interimară va fi asigurată de Ciprian Hojda. Guvwernul arată că cei trei reprezentanţi ai instituţiei au luat această decizie atât pentru a menţine relaţia de credibilitate între Guvernul României şi instituţiile europene, cât şi pentru a nu exista vreun risc cu privire la aprobarea cererii de plată numărul 3 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă de către Comisia Europeană

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Executivului, preşedintele AMEPIP Mihai Precup, vicepreşedinţii Ciprian Hojda şi Victor Moraru şi-au înaintat astăzi demisiile la Secretariatul General al Guvernului, urmând să fie publicate în Monitorul Oficial deciziile de eliberare din funcţie. 
 
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
”Cei trei membri ai conducerii AMEPIP au luat această decizie atât pentru a menţine relaţia de credibilitate între Guvernul României şi instituţiile europene, cât şi pentru a nu exista vreun risc cu privire la aprobarea cererii de plată numărul 3 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă de către Comisia Europeană”, precizează Executivul. 
 
Guvernul maui anunţă că un nou proces de selecţie va fi organizat pentru alegerea şi numirea unei noi conduceri. Coordonatele şi mecanismul acestui proces de selecţie sunt stabilite împreună cu reprezentanţii Comisiei Europene şi aprobate de Guvern prin Hotărârea nr. 617 din 2023 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice.
 
”Acest act normativ a fost validat de Comisia Europeană, înainte de adoptare, în contextul consultărilor permanente pe care Guvernul României le are cu partenerii europeni în aplicarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.  Pentru a asigura continuitatea activităţii şi funcţionalitatea AMEPIP, ţinând cont de perioada legală de preaviz şi în condiţiile organizării procesului de selecţie pentru o nouă echipă managerială, conducerea interimară a instituţiei va fi asigurată de Ciprian Hojda”, se precizează în comunicat. 
 
Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice funcţionează în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului.
 
AMEPIP are rolul de a elabora politica de proprietate a statului, care se aprobă prin lege, la propunerea Guvernului, de a coordona şi monitoriza implementarea acţiunilor şi politicilor de guvernanţă corporativă la nivelul autorităţilor publice tutelare, respectiv de a aplica sancţiuni pentru abaterile identificate.
 
Prin operaţionalizarea AMEPIP, România a făcut progrese în ceea ce priveşte guvernanţa corporativă, domeniu în care Guvernul şi-a asumat responsabilităţi atât prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cât şi prin procesul de aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, se mai arată în informarea Guvernului. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.